KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Polis harekete geçti!

Sosyal medya üzerinden Bingöl'de tecavüz vakası yaşandığı yalanını yayarak halkı sokağa çağıran ve konuyu ülke gündemine taşıyarak yanlış algı yaratan kullanıcılara yönelik başlatılan soruşturma sürüyor.

Polis harekete geçti!
25 ARALIK 2017 PAZARTESİ 22:47
10
9271
2
AA aa

Önceki gün akşam sosyal medyada ortaya atılan “Bingöl'de etütten çıkan kız çocuğuna 8-9 kişi tecavüz etti” şeklindeki yalan haber sonra açılan #Bingöldeistismarvar adlı hashtag ile bu yanlış bilgi üzerinden başlatılan paylaşım akımı kısa sürede yayıldı ve tt listesinde ikinci sıraya yükseldi. Ayrıca paylaşımlarda halkın sokağa dökülmesi yönündeki çağrılar dikkat çekti!

BİNGÖL HALKINA HAKARETLER SAVRULDU

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan istismar meselesinin hiçbir ses yükselmezken, aradan geçen zamana karşı yalan bir haber üzerinden başlatılan kampanyanın özellikle Kudüs meselesi ile bağdaştırılması ve Kudüs için tepki gösteren halkın buna karşı sessiz kaldığı algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Ayrıca Bingöl halkına olmadık hakaretler savuran kullanıcıların manevi değerle yönelik sarf ettiği ağır sözler de dikkatlerden kaçmadı!

BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları yalanlarken, Bingöl Valiliği'nden yazılı açıklama geldi. Olayın gerçek dışı olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu bilgi ve ifadeler yer aldı;

“Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından ‘Bingöl'de Tecavüz, Uyuma Bingöl, Susma Bingöl, Bir Genç Kızın Hayatı Daha Karardı' başlıkları altında gerçeği yansıtmayan paylaşımlarda bulunularak vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yönünde tahrik edildikleri müşahede edilmiştir.

Güvenlik birimlerimize intikal eden cinsel istismar ve tecavüz vakalarının öncelikle ve ivedilikle tahkikatı yapılmakta ve sonuçlandırılmaktadır. Son olarak 26 Kasım 2017 tarihinde Emniyet Müdürlüğümüze intikal eden çocuğun cinsel istismarı, şantaj ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuyla ilgili yapılan tahkikat neticesinde 6 kişi gözaltına alınmış olup bunlardan 5'i adli makamlarca tutuklanmıştır. İlimizde sosyal medyada paylaşılan tecavüz iddiası bağlamında herhangi bir olay meydana gelmemiştir. Yapılan paylaşımların halkı kışkırtarak toplumun huzurunu bozmayı, asayiş ve güvenliğini akamete uğratmayı hedeflediği değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın sosyal medya aracılığıyla yayılmaya çalışılan ve halkı sokağa çağırmak suretiyle huzur ve asayişi bozmayı amaçlayan bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri toplumun huzurunu bozmak isteyenlerin hedeflerine ulaşmalarının önündeki en büyük engel olacaktır. Güvenlik birimlerimiz halkımızın huzuru ve güvenliği için 7 gün 24 saat görevleri başındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medya üzerinden oluşturulan yanlış algı, özellikle kız çocukları üzerinden olumsuz etki yarattı. Birçok kız öğrencinin sabahın erken saatlerinde okula gitmekten çekindiği bilgisi de aileler tarafından iletildi.

Ortaya çıkan durum üzerine harekete geçen Bingöl Emniyet Müdürlüğü, soruşturma çerçevesinde asılsız iddiayı yayanları yakın markaja aldı. Tespit edilen birçok isimin gerçek dışı bilgilerle toplumsal infial yaratmak, halkı sokağa çağırmak suretiyle huzur ve asayişi bozmayı amaçlayanların tespit edilip haklarında yasal işlem başlatılması bekleniyor!

AYNI OYUN YOZGAT'TA YAŞANDI

Birkaç gün önce “Yozgat'ta üniversite öğrencisi bir kadının 5 kişinin cinsel saldırısına maruz kaldığı, bıçaklandığı ve hastaneye kaldırıldığı” iddiaları sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. 

Yüzlerce sosyal medya kullanıcı tarafından farklı farklı iddialar ortaya atılınca, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girerek soruşturma başlattı.

İddialara ilişkin savcılıkça yapılan açıklamada, “Başsavcılığımızca verilen talimatlar uyarınca kollukça yapılan araştırmalar sonucu, söz konusu sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi Yozgat ilinde meydana gelen bir olay bulunmamakta olup, sosyal medya hesapları ile bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan iddia ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Yaptığı bu paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan kişi ise “Şaka yapmıştım” demişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21007)
26 Aralık 2017 Salı 15:40
Yalanın bu kadarına da pes. Bu haberi yayan Allah tan korkmazlar bilmiyorlar-ki en büyük günah iftira atmaktır. Bu oyunu Yozgat tada oynamışlar , sıra Bingöl de halkı galyana getirip sokaklara dökmek. Kız kim hangi kurstan çıktı , siz bunu gördünüz de niye müdahale etmediniz ? Siz bu Milleti ahmak mı sanıyorsunuz ? Beyinsizler, bunlar yakalanıp en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki akılları başlarına gelsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21005)
26 Aralık 2017 Salı 15:05
herhalde bu şaka yaptım diyenleri serbest bırakıp bi daha şaka yapabilirsiniz demeyeceksiniz.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın