KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Polis meslek yüksekokullarına öğrenci alınacak

Adaylar ÖSS sonuçları açıklandıktan 2 gün sonra http://pmyo.egm.gov.tr/ adresinden 29 Temmuz 2008 tarihine kadar ön başvuru yapılabilecektir.

Polis meslek yüksekokullarına öğrenci alınacak
17 HAZİRAN 2008 SALI 10:02
0
1201
0
AA aa
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulları giriş yönetmeliğine göre 2008 yılı için Polis Meslek Yüksekokullarına alınacak öğrencilere ilişkin açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada, başvuruda bulunacak öğrencilerde aranan özellikler ve başvuru koşullarına ilişkin önemeli bilgilere yer verilirken konuyla ilgili bilgilerin,  : www.egm.gov.tr ve www.pa.edu.tr, adresi : bilgiedinme@egm.gov.tr E-Posta adresi ve : (0312) 412 12 57/ 60 / 81/ 82 / 89/ 92 numaralarından alınabileceği aktarıldı.  Ayrıca,   Polis Meslek Yüksek Okullarına ön başvuruda bulunmak isteyen adayların ÖSS sonuçları açıklandıktan iki gün sonra, http://pmyo.egm.gov.tr/ adresinden 29 Temmuz 2008 tarihine kadar ön başvurularını yapabilecekleri kaydedildi. Adayların, Genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı lise mezunu olma koşulu bulunduğu bildirildi.  Açıklamada adaylarda olması gerek koşullar şu şekilde aktarıldı: “Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2008 yılı içinde yapılan üniversiteye giriş sınavından, birinci bölüm puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1,ÖSS-SAY-1,ÖSS-EA-1 VEYA ÖSS-DİL) en az 200 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak;
Emniyet Teşkilatı personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından 2008 yılı içinde yapılan üniversiteye giriş sınavından,birinci bölüm puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1,ÖSS-SAY-1,ÖSS-EA-1 VEYA ÖSS-DİL) en az 160 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
(İnternet üzerinden ön başvuru kesin müracaat sayılmaz. Ön başvuruları Sınav Merkezlerince onaylanmayan adayların ön başvurularının hukuki geçerliliği yoktur.) İnternetten ön başvuru yapan ve 2008 ÖSS'den yeterli müracaat puanını alan adaylar, 21-29 Temmuz 2008 tarihleri arasında aşağıda bulunan "2008 Yılı İkamet İllerine Göre Başvuru, Seçme ve Değerlendirme Sınav Merkezlerine" şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden ön başvuruda bulunan ancak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen şartları taşımayan veya 21-29 Temmuz 2008 tarihleri arasında başvuru merkezlerine şahsen başvuru ve evrak teslimi için gelmeyen adayların ön başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. (İnternet üzerinden ön başvuru kesin müracaat sayılmaz. Ön başvuruları Sınav Merkezlerince onaylanmayan adayların ön başvurularının hukuki geçerliliği yoktur.)”
Başvuruda istenen belgeler.
“Nüfus cüzdanı aslı ile birlikte fotokopisi, Lise Diploması veya mezuniyet çıkış belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi, 2008 Yılı ÖSS sonuç belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi , Askerlik hizmetini yapmış adaylardan, başvuru esnasında "Askerlik  Terhis Belgesi" Evli ise evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi veya noterden tasdikli örneği”
Sınav yerleri
“Adaylar ÖSS sonuçları açıklandıktan 2 gün sonra http://pmyo.egm.gov.tr/ adresinden 29 Temmuz 2008 tarihine kadar ön başvuru yapılabilecektir. Başvurular 21–29 Temmuz 2008 tarihleri arasında (Pazar günü hariç) yapabilecekler.  Sınav ÖSYM Başkanlığınca, 14 Eylül 2008 Pazar günü saat 09:30'da, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Niğde, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 20 merkezde yapılacaktır. Sınavlar 2 saat sürecektir.”
 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın