KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Polise 'göbek' uyarısı

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, polisin kilo ve boy standartlarının yönetmelik ve talimatlara uygun olup olmadığının tespit edilmesini istedi...

Polise `göbek` uyarısı
15 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 12:15
0
1174
0
AA aa
Emniyet Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in, göreve gelir gelmez ilk yaptığı uygulamalardan biri, Genel Denetleme Şube Müdürlüğünü yeniden yapılandırmak oldu. Emniyette, ''pasif görev'' olarak değerlendirilen Genel Denetleme Şube Müdürlüğüne kıdemli ve görevinde başarılı personeli atayan Özdemir, bu şubedeki personeli sayı olarak artırırken, kullandıkları teçhizatı da takviye etti.

Gecenin geç saatlerinde karakol ve şubelere habersiz denetlemelerde bulunan Özdemir, mevzuata aykırı teçhizat ve görev anlayışında olan personeli tespit ederek, bunlar hakkında işlem yaptırdı.

''Etkin denetim, kaliteli hizmet'' anlayışıyla hareket eden Orhan Özdemir, son olarak personele yönelik bir genelge yayımladı. İl emniyet müdürlüğü bünyesinde yapılan denetlemeler esnasında en fazla tespit edilen aksaklık ve eksikliklerden birinin ''teçhizat kemeri kullanılmaması'' olduğunun belirtildiği genelgede, ''teçhizat kemerinin, özellikle fazla kilolu ve göbekli personelde, aşırı kilolardan ötürü kullanılamadığının'' belirlendiğine dikkat çekildi.

Mevzuat hükümlerine atıfta bulunularak, Devlet Memurları Kanunu'nun 98. maddesinin (B) bendindeki ''Memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan herhangi birini kaybetmesi halinde memurluğun kaybolacağı'' hükmünün hatırlatıldığı genelgede, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nin Güvenlik Bilimleri Fakültesi yüksekokul lisans programına alınacak kişilerle ilgili sağlık şartlarına da yer verildi.


''RENKSİZ, KANSIZ, CILIZ POLİS HEM CEZA ÇEKER HEM ÇEKTİRİR''


Polisin Merasim ve Topluluklardaki Rolüne ve Polis Karakolları Teşkilatlanmasına Dair Talimatnamesi'nin 54. maddesinin (N) bendinde, ''Sıhhatli olmak; meslek mensuplarından tam bir sıhhat ve dinçlik ister. Sıhhat: temizliğe, spora, her hususta itidale riayetle korunur. Sıhhatini Koruyamayan ve bu yüzden renksiz, kansız, cılız, gevşek kalan memur vazifesini yapamaz.

Cezasını hem kendisine hem mesleğine hem de ailesine çektirir, hiçbir memur bu hataya düşmemeli, kendisine iyi bakmalı'' hükmünün yer aldığı vurgulanan genelgede, Polis Meslek Yüksekokullarına Giriş Yönetmeliği'nde, ''Bayanlar için 1.65, erkekler için 1.67 cm'den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogram eksik veya fazla fark olmaması'' hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in genelgesinde şunlar kaydedildi:

''Yukarıda izahı yapılan mevzuat hükümlerinden de anlaşılacağı üzere, personelimizin sağlığına dikkat etmesi gerektiği, bu şekilde daha sağlıklı görev yapacağı, kişisel sağlığının da zinde olacağı, mevzuat hükümlerine göre gerekli şartları taşımayan personelin 2009 yılı sicil dönemi öncesi, boy ve kilo farkları alınarak sicil raporları doldurulurken bu konunun da ayrıca değerlendirileceğinin bilinmesi; boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogram eksik veya fazla fark olan personele konunun tebliğ edilmesi, diğer personelin de bilgilendirilmesi sağlanacak.''


POLİS DİYET VE SPORA BAŞLIYOR


Kilo takip işlemleri üzerinde ''hassasiyetle durulacağı'' belirtilen genelgeye göre, konu, birim amirleri tarafından bizzat takip edilerek, ekim ayında hazırlanacak ''rapor'', İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e sunulacak.

Genelgenin ardından, kilo ve boy orantısı standardı tutmayan memur, amir ve müdürlerin spor ve diyete başladıkları, aşırı kilolu personelin ise profesyonel yardım almak için çalışmalar yaptığı öğrenildi.


AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın