KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Polisten bayram alarmı

Kaplan: “Vatandaşlarımızın özellikle yankesicilik ve hırsızlık vakalarına karşı gerekli tedbirleri almalarını, olası olumsuzluklarda da mutlak surette 155'i aramalarını istiyoruz” dedi...

Polisten bayram alarmı
18 EYLÜL 2009 CUMA 08:23
0
1022
0
AA aa
Ramazan Bayramı nedeniyle sıkı bir çalışma temposu içerisine giren Bingöl Emniyet Müdürlüğü, izinleri durdurdu, personelleri çarşı merkezine yığdı. Kenar sokakları kontrol altında tutan polis, özellikle kentin işlek caddeleri ile alışveriş merkezlerinde hırsız avına çıktı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Emniyet Müdürü Yardımcısı Şahin Kaplan, kontrollerin Cuma gününden itibaren Genç, Kültür, İnönü ve Hastane Caddeleri ile alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarında yoğunlaşacağını ve bunun bayram süresince devam edeceğini söyledi.

“Yankesici ve hırsızlara karşı dikkatli olun”

Bayram nedeniyle yaşanan yoğunluktan istifade etmeye çalışan yankesici ve hırsızların işyerlerine dadanacağına dikkat çeken Kaplan, sahte para olaylarına karşı da dikkatli olunmasını istedi.

Alışveriş esnasında çeşitli oyalama taktiklerinin uygulanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlerin olabileceğini ifade eden Kaplan: “Özellikle esnaflarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca alışveriş yapacak vatandaşlarımızın da paralarını açıkta saymamalarını, kredi kartı şifrelerini tanımadıkları kişilerin yanında yüksek sesle söylememelerini istiyoruz. Toplu taşıma araçları ile kalabalık mekânlarda yankesicilere karşı dikkatli olunmalı, cüzdan ve çantalar sürekli kontrol edilmeli” dedi.

Bayram süresince evinde olmayanlar ile misafirliğe gideceklere de uyarıda bulunan Kaplan: “Artık hırsızlar insanların nasıl davrandığını biliyorlar. Bu nedenle evden çıkarken kapılar kilitlenip kontrol edilmeli, pencereler açık bırakılmamalıdır. Bir süreliğine evde olunmayacaksa, o zaman durun komşuya bildirilmeli ve mutlak surette irtibat kurulabilecek telefon numaraları bırakılmalıdır. Olası yangın ve benzeri durumlara karşı da gerekli kontroller yapılmalıdır”

“Olumsuzlukları polise bildirin”

Cuma gününden başlayıp bayram sürecinde kentin tüm noktalarının kontrol altında tutulacağını açıklayan Kaplan, bayram günü mezarlıklarda ekiplerin bulunacağını, ayrıca kent giriş ve çıkış noktalarında uygulamalar yapılacağını belirtti.

Esnaflara ve vatandaşlara ‘karşılaştığınız olumsuzlukları 155'i arayarak polis merkezine bildirin' çağrısında bulunan Kaplan: “Şüpheli görünen şahısların eşkâllerini ve bulunduğu noktaları en kısa sürede 155'e bildirin. Göstereceğiniz hassasiyet, huzurunuz ve güveniniz için son derece önemlidir. Gerekli tedbirleri alınız, karşılaştığınız olumsuzlukları da polise bildiriniz” diyerek esnafları ve vatandaşları uyardı.


Bingol KEnt Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın