KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Polisten bayram uyarısı!

Bayram arifesinde olası sahte para ve hırsızlık vakalarına karşı esnafı ve vatandaşları uyaran Bingöl Emniyet Müdürlüğü, dikkatli olunması ve şüpheli durumların 155’e bildirilmesini istedi. Öte yandan bayram nedeniyle trafikte de bir dizi önlemler alınacağı bildirildi.

Polisten bayram uyarısı!
07 AĞUSTOS 2013 ÇARŞAMBA 02:59
0
2044
0
AA aa

Vatandaşların huzur ve güven içinde bir Bayram tatili geçirmelerini sağlamak amacıyla alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler ile caddelerde, parklarda, bahçelerde, havaalanı ve terminalde, şehir içerisinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı personel görevlendirilerek emniyet ve trafik tedbirleri artırıldı.

Arife günü özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve iş merkezlerinde yaya devriyelerinin görevlendirildiği, halkın alışverişlerini huzur içerisinde yapabilmeleri için alışveriş merkezlerinde ve pazar yerlerinde ek güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi. Halkın ve esnafın sahte paraya karşı dikkatli olması çağrısı yapılırken, olası hırsızlık ve yankesicilik vakalarına karşı da duyarlı olunması istendi.

50, 100 ve 200 TL'lik banknotların kontrol edilmesi önerisi paylaşılırken, alışverişlerin yanı sıra para bozdurma bahanesiyle de piyasaya sahte para sürülmek istenebileceğinin de altı çizildi.

Öte yandan toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek yoğunluktan yararlanmak isteyen yankesicilerin vatandaşların mağduriyetine sebep olacağına dikkat çekilerek toplu taşıma ve alışverişin yoğun olduğu merkezlerdeki sıkışıklıkta hassas davranılması uyarısına da vurgu yapıldı.

Ekiplerin, hassas bölgeler, kavşaklar ve ana güzergâhlarda Bayram öncesi olduğu gibi Bayram süresince de kontrollere devam edecekleri belirtilirken, Bayram namazında camilerde, arife gününden itibaren de mezarlıklarda, şehirlerarası otobüs terminali ile havaalanında gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alınacağı vurgulandı.

Ayrıca Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin güvenliğini sağlamak amacıyla da trafik ekiplerinin sayısının arttırıldığı ve radarla hız, hatalı sollama, yakın takip kontrolleri ile alkol, emniyet kemeri uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçla ile yolcular üzerinde uygulamalar yapılacağı belirtildi.

Açıklamada halkın huzur ve güven ortamında Ramazan Bayramını geçirmelerini sağlamak için en üst düzeyde çalışmaların devam edeceği ve görevlendirilen sivil kıyafetli polislerin tüm bölgelerde görev alacağı kaydedilirken, halkın huzuru ve güven ortamını bozacak olası davranışların 155 polis imdat hattına bildirilmesi istendi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın