KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti

Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.

Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
30 EKİM 2025 PERŞEMBE 16:12
5
2421
2
AA aa

Bingöllü eşi ve çocuklarıyla birlikte İl Müftülüğüne gelen Honorata Maria, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu'nun rehberliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslümanlığı kabul etti. Törenin ardından Honorata Maria, “Eda” ismini alarak yeni bir hayata adım attı.

İl Müftüsü Orhan İmamoğlu, törenin ardından yaptığı açıklamada, Eda Hanım'ın İslam'ı seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müftü İmamoğlu, “İslam, insanın fıtratına en uygun, rahmet ve merhamet dinidir. Yüce Rabbimiz, insanları farklı renklerde, dillerde ve kültürlerde yaratmıştır. Ancak tüm bu farklılıklar, imanla birleştiğinde büyük bir kardeşlik bağına dönüşür. Bugün burada bu güzelliğe hep birlikte şahitlik ettik.” dedi.

Müftü İmamoğlu, İslam'ın evrensel mesajına da dikkat çekerek, “İslam; barışı, adaleti, yardımlaşmayı ve sevgi temelinde bir hayatı esas alır. Eda kardeşimizin İslam'ı seçmesi, bu değerlere olan inancının bir göstergesidir. Kendisini tebrik ediyor, Rabbimden yeni hayatında huzur, sağlık ve bereket diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende duygusal anlar yaşanırken, Eda Hanım'ın kelime-i şehadet getirmesinin ardından Müftü İmamoğlu, Eda Hanım'a ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar takdim etti.

Program, yapılan dua ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116617)
01 Kasım 2025 Cumartesi 00:24
Önce bı diyanet müslüman olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116600)
31 Ekim 2025 Cuma 10:29
maşallah tebrik ediyoruz aklın ve mantığın kabul ettiği islam dini elhamdulillah
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın