KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Prim rekortmenleri ödüllendirildi

SGK İl Müdürlüğü, düzenli olarak en fazla sigorta primi ödeyen 10 firmanın temsilcisini plaketle ödüllendirdi.

Prim rekortmenleri ödüllendirildi
17 MAYIS 2013 CUMA 07:00
0
1465
0
AA aa

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, 2012 yılında en çok ve düzenli prim ödeyen 10 işverene plaket verdi.

13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Öğretmenevi Yaylalı Konağı'nda düzenlenen programa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcıları Mutlu Akyol, Alper Çığ ve Numan Tahir Şimşek, İl Defterdarı İhsan Mintaş, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, bazı daire müdürleri, SGK çalışanları, işverenler ve muhasebecilerden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, sigortalı işçi çalıştırılmasının ve primlerin zamanında ödenmesinin önemine dikkat çekerek, SGK Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çakar: “Sosyal güvenlik sisteminin etkinliğini arttırmak amacıyla bürokrasinin azaltılması, işlemlerin hızlandırılması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırılması, e-devlet uygulamalarının geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve verimliliğinin arttırılması, hizmet verdiğimiz kesimler arasında toplumsal diyalogun geliştirilmesine yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz. Toplumun tamamını ilgilendiren sosyal güvenlik sistemine tüm kesimlerin sahip çıkacağına inancımız tamdır. Kurumumuza karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı kurumum adına burada bulunan ve bulunmayan tüm işverenlerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Muğla'ya ataması yapılan Vali Mustafa Hakan Güvençer de, Bingöl'den ayrılmadan evvel çok yoğun duygular yaşadığını, Bingöl insanını hemşehrisi olarak gördüğünün altını çizdi.

Sosyal güvenlik alanında özellikle son 10 yılda çok büyük mesafeler kaydedildiğini ifade eden Vali Güvençer: “Çalışmalarından dolayı öncelikle SGK Başkanlığı'nı kutluyorum. Geriye bakıp günümüzü değerlendirdiğimizde, geçmişe göre büyük mesafeler kaydedildiğini görüyoruz ve geleceğe de güvenle bakıyoruz. Başta plaket verilecek 10 işverenimiz olmak üzere mükelleflerimizi tüm hemşerilerim adına yürekten kutluyorum. Her fırsatta devlet-vatandaş işbirliğinin güzelliğinden bahsediyoruz. Devletin, vatandaşının sesine her zamankinden fazla kulak vermesi ve bunu uygulamada hayata geçirmesi büyük önem taşıyor. Bu, sorunların çözümü noktasında ülkenin bugünü için ne kadar önemli ise, geleceğe dair devletin yanında olmamızda büyük zarurettir. Son 10 yılda kat edilen yolda vatandaşın geleceğine ilişkin sosyal güvenlik yolunda çok ciddi adımlar atıldı. Türkiye, birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bırakarak, önemli mesafeler kat etti. Sosyal güvenlik kapsamındaki ödenekler ülke bütçesinde de önemli bir yük oluşturuyor. Bu bakımdan sosyal güvenlik alanında alınan mesafeyi kutlarken, kendi hayatımızda olduğu gibi tüm çalışanların SGK şemsiyesi altına alınması hususunda hassasiyet gösterilmesi önemli bir sorumluluktur. Bu alanda alınan mesafe, işverenlerimizin duyarlılığının da göstergesidir. İşverenlere vereceğimiz plaketler sosyal güvenlik konusundaki duyarlılığı artırmak bağlamında önemlidir. Çalışanlarının hakkını gözeterek sosyal güvenliklerini sağlayan işverenleri ve devletin sosyal güvenlik çatısı altındaki vatandaşlarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından en çok prim ödeyen 10 işverene plaketleri Vali Güvençer, tarafından verilmesiyle program sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın