KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Prim teşviki 6 yıl daha sürecek

BİNGİAD Başkanı Arifoğlu, Bakan Yılmaz’ın açıkladığı prim teşvik paketine göre kişi başına 350 TL olan SGK prim teşvikinin 250 TL’ye ineceği ve yüzde 30 gibi bir iyileştirme yapılacağı, ayrıca erken ödemelerde de indirim uygulanacağı değerlendirmesinde bulundu.

Prim teşviki 6 yıl daha sürecek
06 MART 2013 ÇARŞAMBA 09:07
0
1624
0
AA aa

Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, hafta sonu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın işadamlarıyla gerçekleştirdiği toplantıyı yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

Toplantıya dernek olarak katıldıklarını hatırlatan Arifoğlu, Bingöl iş dünyasının sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, Bingöl işadamlarının kronikleşmiş sorunlarının olduğunu aktardıklarını söyledi.

Arifoğlu: “Ancak elzem olan ve ilin gerçeklerine uygun dört ana sektörün sorunlarını ele aldık. Mahalle aralarında sıkışan ve gecekondu görüntüsünü oluşturan İrili, ufaklı tekstil ve mobilya atölyeleri (showromlar) ile kuru gıda toptancılarının bu görüntü den kurtulmaları gerektiğini, bununla birlikte Yaş sebze ve meyve halinin de konumunun ve kapasitesinin ihtiyaca cevap veremediğini, çözüm noktasının, Bingöl'ümüzün ihtiyacına cevap verebilecek sektörel sitelerin kurulması gerektiğini dile getirdik. Şöyle ki; tekstil sitesi, mobilyacılar sitesi, kuru gıda toptancıları sitesi ve yaş sebze ve meyve hali iktisadi kalkınmanın sağlanabilmesi için, öncelikle fiziki altyapının olması gerektiğini, mesleki sektörlerin, kendi aralarında ve birbirlerine entegre olabilecek şekilde geniş ve ferah mekânların projelendirilip, şehir dışında ancak şehre yakın büyük bir arazi üzerinde inşa edilmesi gerektiğini, bunun için de, arsa tahsisi, projenin tek elden ve Kompleks şeklinde yapılabilmesi için, Sayın Bakanımızın desteğine ve önderliğine ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Sayın Bakanımız da, bu düşünceye katıldıklarını ve katkı sunmaya hazır olduklarını belirttiler. Böyle bir projenin hayata geçirilmesi durumunda, üretim artar, istihdam artar, kalifiye eleman yetişir ve böylece iktisadi kalkınma aşama aşama gerçekleşmiş olur” dedi.

“Bingöl'ümüzün her alanda geri kaldığını, ancak bu geri kalmışlığımızın hepimizin ihmali ve sorunu olduğunu, bu sorunları bugünkü siyasilerimize ve bürokratlarımıza mal edemeyeceğimizi, öteden beri gelen ve kronikleşen sorunlar olduğunu belirtmek istiyoruz” diyen Arifoğlu, altyapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarının Bingöl adına tarihi adımlar olduğunu kaydetti.

Halk olarak sorunların çözülmesi ruha ve enerjiye sahip olduklarını söyleyen Arifoğlu: “Ancak, bunun için kararlı bir irade ortaya koymak lazım. Ayrıca, bu sorunların çözümünde kararlı iradelerini ortaya koyan Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz'ın toplantıda yeni teşvik paketinden bahsettiğini kaydeden Arifoğlu: “Sayın bakanımız açıklanacak olan yeni teşvik paketinde SGK priminin 11 puan düşürüleceğini ve bu paketin 6.bölge 6 yıl devam edeceğini ifade ettiler. Bu paket ile SGK priminde yüzde 30 gibi bir iyileştirme yapılacak. Eski ve yeni işletmelerde 350 TL olan SGK primi 250 TL'ye inecek. Ayrıca erken ödemelere de indirim olacak” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın