KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Primler kredi kartı ile ödenebilecek

Primler kredi kartı ile ödenebilecek
22 EKİM 2010 CUMA 23:14
0
2490
0
AA aa

 

SGK İl Müdürü Mehteroğlu, günümüzün koşulları göz önüne alınarak kurumların bazı bankalarla anlaşma yapdığını belirterek, bu çerçevede SGK prim borçları tahsilatlarının kredi kartlarıyla yapılacağını söyledi.

 

Günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan ve prim ödeme yükümlülerinin, primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda SGK'nın bazı bankalarla anlaşma yaptığını ifade eden Mehteroğlu, “Buna göre prim ödemelerinin kredi kartıyla yapılabileceği bankalar, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası'dır. Prim ödeme yükümlüleri, bu bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabilmektedirler. Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilâtı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan protokoller ile bankaların SGK tarafından bankalara açılmış bulunan tüm tahsilat türlerinin kredi kartı kapsamında ödenmesini sağlayabileceğini kaydeden Mehteroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başlamış olup diğer bankalar ise bilgi işlem alt yapılarını oluşturmalarını müteakip uygulamaya geçeceklerdir. Bu aşamada, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. tarafından 5510 sayılı Kanunun 4/1-a kapsamındaki sigortalıları çalıştıran işverenlerin cari ay primleri, 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerini, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ise şimdilik 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerinin bu bankaların kendi kredi kartı ile tahsilat işlemlerine başlamıştır. Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda, kurumumuz ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaların genel uygulaması geçerlidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın