KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Primler kredi kartı ile ödenebilecek

Primler kredi kartı ile ödenebilecek
22 EKİM 2010 CUMA 23:14
0
2714
0
AA aa

 

SGK İl Müdürü Mehteroğlu, günümüzün koşulları göz önüne alınarak kurumların bazı bankalarla anlaşma yapdığını belirterek, bu çerçevede SGK prim borçları tahsilatlarının kredi kartlarıyla yapılacağını söyledi.

 

Günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan ve prim ödeme yükümlülerinin, primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda SGK'nın bazı bankalarla anlaşma yaptığını ifade eden Mehteroğlu, “Buna göre prim ödemelerinin kredi kartıyla yapılabileceği bankalar, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası'dır. Prim ödeme yükümlüleri, bu bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabilmektedirler. Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilâtı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan protokoller ile bankaların SGK tarafından bankalara açılmış bulunan tüm tahsilat türlerinin kredi kartı kapsamında ödenmesini sağlayabileceğini kaydeden Mehteroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başlamış olup diğer bankalar ise bilgi işlem alt yapılarını oluşturmalarını müteakip uygulamaya geçeceklerdir. Bu aşamada, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. tarafından 5510 sayılı Kanunun 4/1-a kapsamındaki sigortalıları çalıştıran işverenlerin cari ay primleri, 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerini, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ise şimdilik 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerinin bu bankaların kendi kredi kartı ile tahsilat işlemlerine başlamıştır. Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda, kurumumuz ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaların genel uygulaması geçerlidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2026
09:08
Kararname çıktı! Bingöl`de 5 kaymakam değişti
Kararname çıktı! Bingöl'de 5 kaymakam değişti
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Bingöl'ün 5 ilçesinin kaymakamının değiştiği kararnamede, Bingöl Vali Yardımcılığına yeni bir isim daha atanırken, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı vali yardımcılığına yükseldi.
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı`nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
16.06.2026
13:47
Baraç: Bingöl`deki konut piyasası araştırılmalı!
Baraç: Bingöl'deki konut piyasası araştırılmalı!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son yıllarda hızla yükselen konut fiyatlarına dikkat çekerek, ekonomik koşullar ve işsizlik gerçeğine rağmen gerçekleşen yüksek bedelli konut satış ve alımlarının araştırılması çağrısında bulundu.
16.06.2026
12:51
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Gaziantep'te gerçekleştirilen Halkoyunları Büyükler Türkiye Finali'nde şampiyonluğu yalnızca 1 puanla kaçırıp Türkiye üçüncüsü olan Bingöl temsilcisi Kartal12 Spor Kulübü, sergilediği başarılı performans ve tribünlerden aldığı destekle finale damga vurdu.
16.06.2026
11:50
Güveçlispor`dan Ücretsiz Futbol Kursu
Güveçlispor'dan Ücretsiz Futbol Kursu
Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde faaliyetlerini sürdüren Güveçlispor, 8-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik 2 ay süreli ücretsiz yaz futbol kursu açıyor. Kulüp yönetimi, kursla birlikte çocukları sporla buluşturmayı ve yetenekli sporcuları kulübe kazandırmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın