KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Prof. dr. muammer aksoy anıldı

Prof. Dr. Muammer Aksoy, silahlı saldırı sonucu öldürülüşünün 20. yılında Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Prof. dr. muammer aksoy anıldı
31 OCAK 2010 PAZAR 15:33
0
1435
0
AA aa

Prof. Dr. Muammer Aksoy, silahlı saldırı sonucu öldürülüşünün 20. yılında Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Törene, Aksoy'un ailesi, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Talay Şenol, Ankara Barosu adına Ozan Vural, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili Saim Sezen, Türk Hukuk Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP'liler ve Aksoy'un sevenleri katıldı.

Aksoy'un anısına saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende konuşan Sav, ''Değerli dostumuz, ustamız, arkadaşımız, hocamız'' diye hitap ettiği Aksoy hayatta olsaydı 1957 yılında başlayan dostluğunun 53. yılını dolduracağını söyledi.

Aksoy'un genç yaşlarda kaleme aldığı metinlerin hala geçerliliğini koruduğunu vurgulayan Sav, şunları kaydetti:

''Aksoy, yeri kolay doldurulacak aydınlardan değil. Aksoy'u sadece bilim adamlığı ile anmak doğru değil. 1961 Anayasası'ndaki ustalığı, mimarlığı, askeri yönetimin süratle sivilleşmesi için çabaları ve avukatlara öncülük etmiş kişiliğiyle çok önemlidir. Aksoy, hepsini yaşamına sığdırmış ender insanlardan biriydi.''

''Aksoy'un ölüm yıl dönümlerinin, bir yandan onu kaybetmenin verdiği hüzünle acı, öte yandan Aksoy ile sıcak bir sohbet ettiği için mutlu bir yanı olduğunu'' belirten Sav, Aksoy'un ''yiğit bir şekilde hayatını kaybettiğini'' söyledi.

Yiğitliği ''demokratik ve laik cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savaşçısı olmak'' şeklinde tanımlayan Sav, ''Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti, onu bu kadar korumaya çalışan bir aydınını koruyamadı. Ancak Muammer Aksoy'un ölümüyle bu sayfanın kapandığına inananlar yanılıyorlar'' dedi.

Hem Aksoy hem de Uğur Mumcu'yu öldürenlerin değil, bu cinayetlerin arka planındakilerin bulunması gerektiğine dikkati çeken Sav, ''Aksoy'un bize bıraktığı mücadeleye karşı sorumluluğumuz var'' diye konuştu. Sav, Aksoy'un mezarına dönerek, ''Hoşçakal sevgili hocam, ruhun şad olsun'' dedi.

''MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ''

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Talay Şenol, Aksoy'un hayatını Atatürk ilke ve devrimlerine göre yaşadığını, haince planlanan bir cinayetle hayatını kaybettiğini, ancak aradan geçen 20 yılda hala faillerinin bulunamadığını söyledi. Şenol, ''Mücadeleyi bıraktığı yerden devam ettiriyoruz ve ettirmeye de devam edeceğiz'' diye konuştu.

Türk Hukuk Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Alemdaroğlu ise Hükümet'in ''karanlıkları aydınlığa çıkarma'' yönünde söz verdiğini belirterek, Aksoy ve diğer faili meçhul cinayete kurban giden aydınlar için ölüm emrini verenlerin bulunmasını istedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili Saim Sezen, ''Aksoy'a uzanan ellerin, Türkiye Cumhuriyeti ve Kemalizm'e düşman olanlara ait olduğunu'' söyledi. Sezen, ''Cumhuriyete kastedenler her zamankinden daha cesur, Cumhuriyet her taraftan saldırı altında'' dedi.

Ankara Barosu adına konuşan Ozan Vural, Aksoy'u tanıma fırsatı yakalayamadığını ancak onun ilkelerini ve felsefesini özümsediğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Muammer Aksoy'un mezarına karanfil bıraktı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın