KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Projelerin tutarı 7 milyar lirayı aştı

Aralarında Bingöl’ün de yer aldığı 23 ilde uygulanan Cazibe Merkezleri programına yoğun başvuru olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yatırım için başvurulan projelerin toplam tutarının 7 milyar lirayı aştığını söyledi.

Projelerin tutarı 7 milyar lirayı aştı
24 ŞUBAT 2017 CUMA 05:50
0
1624
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mardin'de düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı'na katıldı. Bir otelde düzenlenen programa AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Büyükşehir Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve işadamları katıldı.

Toplantıda katılan ve işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı'nı anlatan Bakan Elvan, resmi başvuruların alınmaya başlandığını hatırlattı. Çok yoğun bir başvurunun olduğunu dile getiren Bakan Elvan, dün itibarıyla yatırım için başvurulan projelerin toplam tutarının 7 milyar lirayı aştığını kaydetti.

 “CAZİBE MERKEZİ PROGRAMI'MIZA ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VAR”

Cazibe Merkezi programına iş adamlarından yoğun ilgi olduğunu belirten Elvan, 110 binin üzerinde istihdamın öngörüldüğünü söyledi. Bakan Elvan, “Cazibe merkezi programıyla Mardinli kardeşlerimize ve iş adamlarımıza yeni bir sayfa açıyoruz. Mardin'imizin istihdam ve işsizlikle ilgili problemleri olsun istemiyoruz. Mardin bu potansiyele sahip. Bırakın şuan için işsizleri, bu işsizlerin sayısı 2 ile 3 ile çarpın Mardin istihdam edilebilecek kapasiteye sahip. Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Cazibe merkezi programımız biliyorsunuz Sayın Başbakanımız tarafından açıklandı ve arkasından ön talepleri almaya başladık. Ön taleplerimizde yoğun bir başvuru olduğunu gördük. Aşağı yukarı 20 milyarın üzerinde yatırım yapma düşüncesi içerisinde olan kardeşlerimizin talebi de oldu. 110 bin üzerinde istihdam öngörüldü ve 3 haftadan beri de resmi talepleri almaya başladık. Dün itibariyle resmi aldığımız başvuruları söylüyorum, yoğun bir şekilde her gün artıyor. Başvuru proje yatırımları için yatırım yapmak için bize başvuru yapan firmalarımızın toplam proje tutarı 7 milyara açıktır. 30 binin üzerinde istihdam öngörülüyor ve bu yarın daha çok sayıya çıkacaktır, her geçen gün artıyor. Cazibe merkezi programımıza çok yoğun bir ilgi olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Çok sayıda büyük ölçekli yatırımcımızın da bu illerimize yatırım yapmak istediklerini biliyorum. Ben de mesaimin önemli bir kısmını bu iş adamlarımıza ayırıyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın