KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Projemizi dpt uzmanları yapmıştı

Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, projelerini Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) uzmanları tarafından yapıldığını söyledi.

Projemizi dpt uzmanları yapmıştı
28 EKİM 2010 PERŞEMBE 08:46
0
2392
0
AA aa

 

BİN-DER Başkanı Karasu, yaptığı yazılı açıklamada geçen haftalarda açıklanan SODES projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Açıklanan SODES projelerinin haksız bir şekilde yürütüldüğünü ileri süren Karasu, “SODES projeleriyle ilgili düşüncelerimizi Bingöl kamuoyu ile paylaşmıştık. Sürecin haktan, hakikatten uzak, tümüyle taraf olacak şekilde yürütüldüğünü ifade etmiştik. SODES proje formatının bu haksız sonucun ortaya çıkmasına zemin hazırladığını, objektif hiçbir kriteri içermediğini, yarışacak projeler mantığından uzak, sübjektif bir nitelik içerdiğini Bingöl kamuoyu ile paylaşmıştık. Bizce TRT GAP'ta düzenlenen bir yemek yarışması bile daha objektiftir.
 
Bakanlıktan açıklama yapıldı diye alıp başımızın üstüne koyacak değiliz. Kamuoyu bunun değerlendirmesini yapıyor, yapacaktır. Sürecin objektif olmadığını herkes biliyor. Projesi geçen kurumlarda bunun farkında, kendilerine başarılar diliyoruz. Şunu merak ediyoruz: ‘Bir ilin Planlama Müdürünün ildeki değerlendirme kurulunda yer almamış olması nasıl izah edilebilir?' Proje sayısı başlangıçta 46 olarak açıklanmıştı, sonradan 51'e çıkarıldı. Her türlü projeyi yapacak örgütsel kapasitemiz vardır. Ama bir böyle olacağını tahmin etmiştik. Onun için BİN-DER olarak projelerimizi Devlet Planlama Teşkilatı'ndaki proje uzmanlarına yaptırmıştık. Projelerimizin elenmesi zor olsun diye.
 
Sorun projelerin kalitesinde değil, sorun başkadır. Hiç kimse projeleriniz objektif şekilde yarıştı, diğer projeler daha iyi puan aldı dememelidir. Çok net bir şekilde söylüyorum:' Projeler ayrımcılığa uğradı. Projelerin geçiş saiki farklı, referansları değişik'. Kurumsal kapasite de bir değerlendirme kriteriymiş! Herhangi bir Camii Yapma ve Yaşatma Derneğinin % 1'i kadar faal olmayan, hiçbir işlevi olmayan kurumların projesi nasıl oluyor da geçiyor? O zaman Camii Yapma ve Yaşatma Derneklerinin günahı nedir? Onlar da proje yapsın. Hiçbir kurum kendi yanlışlarını, başka kurumların eksik oldukları gerekçesiyle gizlemeye kalkmamalı. Kurumsal kapasiteye gelince, BİN-DER'in kurumsal kapasitesini daha ileriye götürecek her babayiğide BİN-DER'in tüzel kişiliğini devretmeye hazırız” dedi.  
           
           
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın