KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Provokasyon' uyarısı..!

Yurtdışından getirilen yolculardan birinin söyleminin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yaratılmak istenen infiali provokasyona dönüştürmeye çalışanlara prim verilmemesi çağrısı yapılırken, cahilce yapılmış bir paylaşım üzerinden Bingöl halkının misafirperverliğinden ödün vermeyeceğinin altı çizildi.

`Provokasyon` uyarısı..!
23 NİSAN 2020 PERŞEMBE 15:28
18
4727
8
AA aa

Koronavirüs tedbirler kapsamında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den Bingöl'e getirilen 123 yolcudan biri tarafından pasaportundaki Bingöl damgasının “Kara Leke” olarak yorumlanması ve bunun Pelin Portakal adıyla sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen Emniyet, paylaşımın İstanbul'dan yapıldığını belirledi.

Yurtdışından getirilen ve 14 günlük karantina süreçlerini Bingöl'deki KYK Yurdunda geçirecek olan yolcular arasında Pelin Portakal diye bir kişinin olmadığı vurgulanırken, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaparak soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Savcılık açıklamasında; “Pelin Portakal adlı şahıs hakkında paylaşımı sebebiyle halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.

PROVOKASYON UYARISI

Paylaşımın haber konusu olmasıyla kamuoyunda yükselen tepkiler, kısa sürede en üst seviyeye ulaştı. Sosyal medyada Bingöl'e ve Bingöl insanına yönelik bu haksız söylemin kabul edilemeyeceği vurgulanırken, Pelin Portakal adlı şahsın bulunması, hakkında yasal işlem yapılması ve ceza verilmesi çağrıları da sıklıkla ifade edildi.

Bu provakatif söylemler üzerinden halkı galeyana getirmeye çalışanlara karşı hassasiyet çağrıları yapılırken, cahilce yapılmış bir paylaşım üzerinden Bingöl halkının misafirperverliğinden ödün vermeyeceğinin de altı çizildi.

Olayın farklı mecralara çekilerek bulandırılmasının da iyi niyetle bağdaşmadığı kaydedilirken, provakatif söylemlerle halkı galeyana getirmeye çalışanlara karşı dikkatli olunması ve itibar edilmemesi istendi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57951)
24 Nisan 2020 Cuma 22:47
Yanlış yapmış hanımefendi. Ancak Bingöl de aklını başına almalı. Raporla zilyon tane passatlar alıp devleti zarar aokmalar , tefecilik, faizli kredi...Bakın kendini alimi çok, dindar diyen bir ile yakışmıyor!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57928)
24 Nisan 2020 Cuma 12:33
Her yerin iyisi kötüsü vardir bu kadar kötülügü yazdiniz dogru Kabul ediyoruz
Ama hicmi iyisi dürüst olani güzel yigit insanlari yokmu Yani bu sehrin mutlaka vardir
Elestiri mutlaka olacaktir Ama ölcüyü kacirmayalim
Iyi ve temiz insanlar yüzünden bu dünya dönüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57924)
24 Nisan 2020 Cuma 09:53
ne güzel yakismis bingölüm pasarporta iyi artik 10 yil bakar durursun bingöle hatirlarsin güzelim bingöllü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57908)
24 Nisan 2020 Cuma 01:55
Ya şimdi insanlar diyecek ne çok bingölünü seviyor bunlar. Bi susun ya biri bi şey yazmış iki gündür kulaklarımı götürdünüz. Soruyorum size bingöl için ne yaptınız en son. Torpil var rüşvet var f.huş var tefecilik var zina var yol işgali var kaldırım işgali var var oğlu var saysam yorulurum değmez. Biraz yaratıcı olun gelişin takılmayın böyle boş şeylere olay büyüyüp sorun olmasın toplum nezdinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57892)
23 Nisan 2020 Perşembe 20:35
Sen bilir misin bacım,
Bingöl ün karlı dağlarını.
Erkeklerin sürüye
Anaların kızlarıyla beriye gittiğini bilir misin.
Sen bilir misin bacım
Kışın Bingöl ayazını,
Aynı tastaki çorbaya kaşık sallayan çocukları,
Soğuğu ayazı soba ateşinin ısıtmadığını,
Demli çay sohbetlerinin yüreğimizi ısıttığını bilir misin.
Sen bilir misin bacım
Terörün çocukların yarınlarını çaldığını,
Anaların kuzularını şehit ettiğini,
Bingöl ümü yetim bıraktığını bilir misin bacım.
Düzde yürümenin kolay yamaç ta zor olduğunu bilir misin bacım.
Bizim boynumuz bükük kaldı
Ne olur hor bakma bacı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57942)
24 Nisan 2020 Cuma 17:19
@Misafir Kullanıcı Tamda vukuatların işlendiği yerleri tek tek yazmışsın. Şiir değilde GBT yazmuşsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57891)
23 Nisan 2020 Perşembe 19:38
Bingöl insanı misafirperver dir. Bingöl insanı vatanseverdir. Bingöl insanı yolda kalana, yolcuya düşkün e adını, şanını,ırkını, dilini, mezhebini sormadan, açlığın varmı? diye evine sofrasına buyurur. Yolcu ederken de yolluğun varmı, yol için aşın, paran varmı? diye sorar. Bingöl insanı yiğittir, Bingöl insanı cesurdur, Bingöl insanı merttir. Hele konu vatansa gerisi teferruat tır, bize. Şimdi Bingöllü kardeşlerim misafirperverlik insanlık nasılmış, yaylamızın, tomastı, kavurması, balı ile misafirlerimize ikrama davet ediyorum hepinizi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57950)
24 Nisan 2020 Cuma 22:41
@Misafir Kullanıcı Say kardeşim. Benim yerime yazmışsın. Kabileciliği de ekleyelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57939)
24 Nisan 2020 Cuma 16:32
@Misafir Kullanıcı Bingöl halkı demekle yerlisinden bahsediyor maalesef terör olaylarından dolayı çoğunluk batıya göç verdiğinden yerli çok az kaldı bazı kırsal bölgele ilçelerden ... kesimler göç edip merkeze geldiler onların sayesinde bingöl bu hale geldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57917)
24 Nisan 2020 Cuma 08:59
@Misafir Kullanıcı Misaperverliğimi kalmış bingöl ün yabancıları nasıl kazıklarım nasıl fazla komisyon alırım nasıl yüksek fiyattan malımı satarım kiralarım nasıl tefecilik faiz iddiaa şans oyunları f.huş uyuşturucu hırsızlık daha sayayım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57890)
23 Nisan 2020 Perşembe 19:03
Bingöl sütten çıkmış ak kaşık değil yalakalıkta zirve yapmış torpil ve adamcılık ta birinci sırada fırsatçılıkta nam yapmıştır uyuşturucu f.huş alkol tefecelik yakında ilk sıraya oturur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57886)
23 Nisan 2020 Perşembe 18:09
İnsanların tepkileri bir noktada anlaşılır fakat sayın cevdet yıkmaz ve Akp il bşk tiwetter paylaşımlarında yaptıkları açıklamalar insanları sağduyuya çağrı mahiyetinde olmalıydı.insanların tepkisinin üst perdeden olmasının nedeni bingöl siyaseti ve bürokrasisinin etkisinin olduğunu düşünüyorum
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın