KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Provokatörler iş başında

Lastik yakıp sokak aydınlatmalarını kıran yüzü maskeli kişiler, polisin olaylara müdahil olup çatışma ortamı oluşması için yoğun çaba sarf ediyor. Halk ise gergin ve sitemli! “Bingöl’ü bilinçli bir şekilde eylemlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Yeter artık! Huzurumuzu kaçırmayın!”

Provokatörler iş başında
06 KASIM 2012 SALI 04:38
0
2999
5
AA aa

 Her gün yeni bir kent ve adreste yaşanan şiddet ortamının Bingöl'de de cereyan etmesi, halkın huzursuz olması ve korku politikasının yaygınlaşması için yoğun çaba içerisine girenler, bu kez akşam saatlerinde sokak aralarında eylemlere başladılar.

Özellikle son iki gündür Yeni Mahalle'de yoğunlaşan eylemlerde yol ortasında lastik yakıp Abdullah Öcalan lehine slogan atan yüzü maskeli grupların, polisin bölgeye gelmesi için çabaladıkları, güvenlik güçlerinin intikalinin ardından grupların sokak aralarına kaçarak eylemleri farklı adreslere taşıma gayretinde oldukları belirtiliyor.

Yaşananlardan rahatsızlık duyan mahalle halkı, çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını, eylemlerin Yeni Mahalle'de bilinçli bir şekilde yapıldığını, olay çıkartmak isteyen grupların çoğunlukla tanınmayan kişiler olduklarını da vurguluyor.

Bu eylemlerin amacını “halkı korkutmak” olarak özetleyen mahalle halkı: “Burada bu zihniyeti destekleyenler de var ama yine de kimse yaşadığı yerde bu tür sıkıntılar istemiyor. İnsanlar akşamları evinde huzurla oturmak istiyor. Böyle yaparak insanları ürküteceklerini düşünüyorlar. İnsanlarda ‘ya bizim evimize, çocuğumuza zarar verirlerse' korkusu oluşturmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar Bingöl'de yaşanmamış olaylar cereyan ediyor. Özellikle son aylarda Bingöl'ü bilinçli bir şekilde eylemlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Anne babalar çocuklarının bu tür eylemlere karışmasına nasıl göz yumabiliyor! Yaşları 15-25 arası olan bu gençler macera arıyorlar. Ne yaptıklarını, kime hizmet ettiklerini bilmiyorlar. Yazık. İnsanları huzursuz ederek huzur isteyenlerin aklına şaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
azlıbaylas (@Misafir_10179)
06 Kasım 2012 Salı 17:15
beliydi bdp bingölü bu hale skocagı,bingöl olarak destek vermiyecez size bdp ve pkk aynıdır
dertli (@Misafir_10176)
06 Kasım 2012 Salı 16:27
İdris efendiye sorun.O bu işleri ateşleyerek başka konuları gündeme getiriyor.Sana ne SYDV kadroları ve güvenlikçiler.Sen dağ kadrolarına bak.Memleketi yaşanmaz hale getirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyorsun.Partinizin adı esas itibariyle Barış değil Savaş,Demokrasi değil Kargaşa Partisi.İsim düzeltmesini hemen yapmanız lazım..
ahmet (@Misafir_10174)
06 Kasım 2012 Salı 16:17
üniversitede o genç kardeşimizin canını alanda bu BDP nin üyesiymiş. Bunlar kan dökmeye alışıklar. Kan üzerinden politika, kan üzerinden siyaset yapılmaz. Bıngolonlıne de dil uzatmayın. Siz yolda silahsız askerlerin üzerine bombalar yağdırın ocakları söndürün herkes sezsiz kalsın öyle mi. Bu seçimde sandığa gömüleceksiniz. Burdan tamamen yok olacaksınız. Peygamber sevdalısı bir memleket burası seçmeli derslerde niye kimse kürtçeyi değil de peygamber efendimizin hayatını seçiyor. Sizin kafanıza dank etmedi mi hala burda ırkçılığa yer yok.
MirzanLi Bazencir (@Misafir_10166)
06 Kasım 2012 Salı 10:19
bingölonline ismini değişip yandaş ve candaş online yap yakısır sana bdp ye saldırıp yakıp tıktılar hatta korucular silah bile çıkardılar niye provakatör demediniz haberciliğinizi yiyim sizin
serkan berdibek (@Misafir_10163)
06 Kasım 2012 Salı 09:32
üniversideki uzantılarıdır. aklımızı başınıza alın mahaleği dar ederiz size ve yandaşlarınıza gidin nerde b.. yiyosanız yiyin
15.10.2025
13:54
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
Operatörler yarın düzenlenecek 5G ihalesini beklerken cep telefonu 5G ile uyumlu olmayan ve bu özelliği kullanmak isteyen 63 milyon abone telefonlarını değiştirmek zorunda kalacak.
15.10.2025
13:49
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Karlıova İlçesi'nde toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli şahıs yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
15.10.2025
13:40
Trafik cezalarında yüzde 10 tolerans kalkıyor
Trafik cezalarında yüzde 10 tolerans kalkıyor
Trafik cezalarında kapsamlı değişikliklere gidecek düzenleme bu hafta TBMM'ye sunulacak. Değişiklikle radar cezalarında sürücülere tanınan 'yüzde 10'luk tolerans payı' tamamen ortadan kaldırılacak. Hız sınırını 1 km dahi geçen sürücüye para cezası kesilecek.
15.10.2025
13:34
Ahlaka aykırı durumlara hapis cezası geliyor
Ahlaka aykırı durumlara hapis cezası geliyor
11. Yargı Paketi'nin kamuoyuna yansıyan 9. maddesine göre, alenen cinsel ilişki, teşhircilik, eşcinsel evlilik, doğuştan gelen cinsiyete aykırı davranışlara özendirme gibi suçlara hapis cezası verilecek.
14.10.2025
22:04
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Bingöl'de '13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' kapsamında, kent genelinde 54 okulda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın