KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Psikolojik açıdan da insanları etkiliyor

Bingöl Devlet Hastanesinde görev yaparken yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenmeyi başaran acil tıp uzmanı Dr. İlker Akbaş, Kovid-19 ile mücadelede yaşadıklarını anlattı. Akbaş: 'her an her dakika dikkat etmek lazım. Kovid-19 sadece tıbbi açıdan değil, psikolojik açıdan da insanları etkiliyor.'

Psikolojik açıdan da insanları etkiliyor
24 EYLÜL 2020 PERŞEMBE 16:50
1
2598
0
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesinde görev yapan ve 14 günlük sürecin ardından Kovid-19'u yenmeyi başaran Dr. İlker Akbaş, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları açısından sürecin zor geçtiğini söyledi.

Akbaş, görevini yürütürken hastalık riski nedeniyle eşi ve çocuklarından uzun süre ayrı kaldığını belirterek, en büyük korkusunun ailesine virüs bulaştırmak olduğunu aktardı.

"14 günlük süreçte insan psikolojik olarak çok etkileniyor. Doktor olmama rağmen bende de bir ölüm korkusu ve ben öldükten sonra geride kalanlara ne olacak endişesi oldu. Bunu atlatmak zor oluyor. Evet ilaçları kullanıyorsunuz, klinik olarak belki çok kötü değilsiniz ama 14 günlük süreci bu psikolojiyle yaşamak insanı rahatsız ediyor, endişeye sürüklüyor." diyen Akbaş, sağlık çalışanları ve vatandaşlar arasında Kovid-19'u ağır atlatanların durumuna değindi.

Akbaş, "Hastaneye yatmak mecburiyetinde kalan, yoğun bakıma giren, yakınlarına veda edemeden aramızdan ayrılanlar oluyor. Kovid-19 oldukça ciddiye alınması gereken bir hastalık. Evet bazıları hafif geçiriyor ama bazıları gerçekten bu hastalığı çok zor atlatıyor ve yaştan da bağımsız bir durum. Gençler de ileri yaştakiler de ağır atlatabiliyor. Bunun için oldukça dikkat etmek lazım." diye konuştu.

"Psikolojik açıdan da insanları etkiliyor"

Sağlık Bakanlığının uyarılarının dikkate alınması çağrısında bulunan Akbaş, maske takılması, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Akbaş, "Bu kuralları mutlaka hayatın bir parçası haline getirmek lazım. Oldukça dikkat ediyor, maskeyle dolaşıyor, sürekli koruyucu ekipman giyiniyordum ama herhalde küçük bir dikkatsizlik bu hastalığa yakalanmama sebep oldu. Bunun için her an her dakika dikkat etmek lazım. Kovid-19 sadece tıbbi açıdan değil, psikolojik açıdan da insanları etkiliyor." dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın