KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Psikopat canilerin şifresi çözüldü

Psikopatlık psikolojik değil fiziksel bir hastalık...

Psikopat canilerin şifresi çözüldü
09 AĞUSTOS 2009 PAZAR 10:44
0
1531
0
AA aa
Bilim adamları cinayet ve tecavüz gibi suçlar işleyen psikopatların aslında fiziksel anlamda beyinsel özürlü olduğunu tespit etti. Beyinde duygularla ilgili bölümde dürtüleri ve karar vermeyi sağlayan bağlantılarda hata veya eksiklik olması sonucu bireyde psikopat olarak nitelendirilen kişilik bozuluğu doğabiliyor.

Cani psikopatlar bir çok Hollywood filminde Hannibal Lecter gibi karakterler olarak yer aldı. Psikopatların ortak özelliği sosyal normlara karşı gelmeleri, manipülatif ve kışkırtıcı olmaları, karşı tarafın duygularını çok rahat sezebilmeleri ve hiç bir şekilde empati kurmayıp, pişmanlık duymamaları.

Psikopat hastalar üzerinde en son teknoloji ürünü beyin görüntüleme tetkikleri ile araştırma yapan İngiliz bilim adamları, cinayet, katliam, çok sayıda tecavüz gibi şiddet içeren suçlardan hüküm giymiş psikopat suçluların beyinlerindeki öenli 2 bölge arasındaki bağlantılarda delikler ve çukurlar olduğunu saptadılar.

Londra King's College Hastanesi Psikiatri Enstitüsü'nden Dr. Michael Craig araştırma sonuçları toplum için tehlike oluşturan psikopat canilerin tedavi edilebilmesi ihtimalini doğurdunu söyledi.

Dr. Craig Reuters'a sonuçların sadece psikopat olarak nitelenen ve başka ruhsal rahatsızlığı bulunmayan hastalar için geçerli olduğunu söyledi ve ekledi "Psikopatlarada tespit ettiğimiz durumu normalde dümdüz ve pürüssüz olması gereken bir otobanda, kocaman delikler ve hasarlar meydana geldiğini düşürseniz anlarsınız. Bu otoyol benzetmesi normal insandaki beyindeki bağlantı yollarını tarif etmektedir."

Bilim adamları bu buluşun psikopatları suç işlemeden önce tespit edebilmeye ve tedaviye olanak sağlaması açısından çok önemli olduğunu söyledirler. Araştırma sonuçları psikopatları tespit etmeye yarasa da henüz beyinlerindeki hasarın ne zaman ve nasıl olduğuna dair veri toplamaya yardımcı olmadığı belirtildi.

Bundan sonraki en önemli soru şu: " Bu boşluklar ne zaman oluşuyor? Doğuştan gelen fiziksel özürler mi? Çocuklukta mı oluşuyorlar? Bunları meydana getiren bir dış etken mi var?"

habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın