KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Rakamlarımız 2023 hedefleri ile tutarlı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 10. Kalkınma Planı ile ilgili, ''Plandaki bütün rakamlarımız 2023 hedefleri ile tutarlı'' dedi.

Rakamlarımız 2023 hedefleri ile tutarlı
26 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA 08:00
0
1407
1
AA aa

Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan 10. Kalkınma Planına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler başladı.

Milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, planın TBMM'de görüşülen bir belge olmasını önemsediğini belirterek: “Bu anlamda, Meclisimizdeki tartışma son derece önemli. Plan konusunda son kararı verecek olan Meclisimizin iradesidir'' dedi.

Piyasa ekonomilerinde plan olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, piyasa ekonomilerinin plansız olamayacağını söyledi.

AK Parti'nin her zaman plan konusuna önem verdiğini anlatan Yılmaz: “Bu planlama, stratejik, açık bir ekonomi ve toplum olduğumuzu dikkate alan bir planlama anlayışıdır. Dünyadaki gelişmelere göre pozisyonunu gözden geçiren bir planlama anlayışıdır'' diye konuştu.

10. Kalkınma Planı'nı, ''10 yıllık tecrübelerine dayanarak hazırlanmış, insan odaklı bir kalkınma planı'' olarak tanımlayan Yılmaz, plan hazırlanırken 10 bin civarında kişinin katkısını aldıklarını söyledi.

''Bu plan, demokratik bir yöntemle ve kapsayıcı bir anlayışla hazırlandı'' diyen Yılmaz: “Hiçbir zaman belli bir kesimin yönetimi olarak davranmadık. Türkiye sadece ekonomide değil demokrasi alanında da önemli atılımlar gerçekleştirdi. Türkiye geçmişinde yaşanan darbe gibi ayıplardan son 10 yılda kurtuldu. 2023 hedeflerini bütün toplum sahiplendi. Plandaki bütün rakamlarımız 2023 hedefleri ile tutarlı.''

Fed'in açıklamalarının plan hazırlanırken ön görülüp ön görülmediğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz, planı küresel piyasalarda likidite bolluğunun ilelebet devam edeceği varsayımı ile hazırlamadıklarını, dolayısıyla Fed'in açıklamaları sonrasında yaşananların kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

Yılmaz, dolar kuru ve ekonomik büyüme konularındaki hedeflerin de gerçekçi olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda tasarruf oranlarının düştüğüne dair eleştirilere de yanıt veren Yılmaz, AK Parti iktidarları döneminde kamu kesiminde tasarruf oranları arttığı halde özel sektörde gerileme olduğunu belirterek: “Yeni finansal enstrümanlar geliştirerek ve mevcutları daha etkin hale getirerek tasarrufları artırmayı planlıyoruz'' dedi.

Yılmaz, son yıllardaki büyüme rakamlarının ''sanal'' olduğu eleştirilerini de 2002 yılı sonrasında konut, çimento, otomotiv gibi sektörlerde yaşanan ''reel üretim artışlarını'' örnek göstererek yanıtladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fırat demir (@Misafir_14177)
26 Haziran 2013 Çarşamba 22:34
sayın bakanım gercektende sizin calışmalarınızı taktir ediyorum..ama elinizde büyük bi koz var neticede kalkınma bakanısınız..elinizde bu büyük fırsat.varken bingöl icin daha fazlasını yapabilirsiiniz cünkü bi daha bingöle bakan vermezler..bide bakanım allah rızası icin belediye başkanını görevden alın..bingöle yakışmıyo..
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın