KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Ramazan denetimleri devam ediyor

Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayında da ara vermeden denetimlerini sürdürüyor.

Ramazan denetimleri devam ediyor
17 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 00:07
0
1804
0
AA aa

Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekipler, Ramazan ayında denetimlerini daha da arttırarak devam ettiriyor. Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekipler, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yaptığı denetimlerde işyerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda işyeri sahiplerini uyardı.

Ramazan ayında esnaf denetimlerini artıran Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekipler, et, unlu mamuller, kahvehane, lokanta, kasap ve internet cafelerde denetimler yaptı. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor.

Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Bingöl Belediyesi olarak halkımızın güven ve huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak bir iş yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Bingöl Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda çok duyarlıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil, uyararak kurallara uymalarını sağlamaktır. Bingöl esnafının bu konuda duyarlı olacağına da inanıyorum” dedi.

Başkan Atalay, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için yapılan kontrollerin artacağını ifade etti.

Denetimler; Ekmek Gramajı, Lokantalarda sağlıklı üretim şartları, Ürünlerin Son kullanma Tarihleri ve İşyeri ruhsatları konularında ağırlık kazandı.

Genel olarak Kasaplar, Et ve Et ürünleri satan marketlerde, Berberler, Fırınlar ve Lokantalarda yaptıkları denetimlerde, halk sağlığı açısından ciddi problemler olmadığını belirten Başkan Atalay, eksikleri olan esnafları uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyardıklarını dile getirdi.

Alışveriş yaparken vatandaşların dikkat etmelerini isteyen Başkan Atalay, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerektiğini ifade etti.

Yapılan denetimlerde genel temizlik, portör muayene karneleri, hafta sonu çalışma ve tatil ruhsatları, İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri ve hijyen durumları kontrol edildi. Denetimlerin düzenli devam edeceği öğrenildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın