KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

‘Ramazan Topu’ Nerede?

Bingöl Merkez Mirzan Mahallesi ‘Su Deposu' mevkiinde bulunan ve yıllar önce Ramazan ayında kullanılan ‘Ramazan Topu' kayboldu.

‘Ramazan Topu’ Nerede?
27 EKİM 2007 CUMARTESİ 09:36
0
1819
0
AA aa
Su deposu tepesinde bulunan ve yıllarca Ramazan Ayı'nda yapılan atışlarla vatandaşların iftar saatinin geldiğini öğrenmek için kullanılan Ramazan Topu ortadan kayboldu. Topun, kim veya kimler tarafından hangi amaçla alınıp nereye götürüldüğü ise bilinmiyor.
 ‘Ramazan Topu'nun yerinde olmadığını fark eden Kent Haber ekibi, konuyu mahalle sakinleri ile paylaştı ancak Topunun nereye gittiği konusunda hiç kimsenin bilgisi sahibi olmadığı görüldü. Bu durum üzerine konu mahalle muhtarına aktarıldı.
1,5 yıla yakın bir süre önce ‘Ramazan Top'unun yerinden alındığını söyleyen Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi, ‘Ramazan Topu'nun kullanılmasa dahi bir simge olduğunu belirtti.
1970'li yıllarda Bingöl halkının iftarını Ramazan topu sayesinde açtığını anlatan Burakgazi;” “O yıllarda hoparlör yoktu. Ezan sesinin net duyulmadığı için ezandan hemen önce top atılır, insanlar birkaç dakika bekledikten sonra iftarını açardı” dedi..
Topunun neden, kimin tarafından kaldırıldığı ve nereye götürüldüğü konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade eden Burakgazi, yıllarca su deposu tepesinde duran ve bu mekanla özdeşleşen topun yerine bırakılmasını istedi.
 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın