KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2025 Salı
°C

Ramazan'a kadar su sorunu çözülecek

Bingöl merkezde yaşanan içme suyu sorunun çözümü konusunda girişimlerin sürdüğünü belirtenBaşkan Atalay, 30 litrelik su takviyesiyle Ramazan orucuna kadar içme suyu sorununun çözüme kavuşacağını müjdeledi...

Ramazan`a kadar su sorunu çözülecek
04 AĞUSTOS 2009 SALI 10:48
0
1112
0
AA aa
Bingöl'de yaşanan içme suyu konusunda Belediye Başkanı Serdar Atalay, yeni su kaynaklarının tespit edildiğini belirterek, yılsonuna kadar Bingöl'e en azından 100 litre suyun geleceğini ve su sorununun çözüme kavuşacağını müjdeledi.

“Şemo deresinden 30 litre su gelecek”

Şemo deresinde başlatılan çalışmalarla Ramazan ayı öncesi Bingöl'e 30 litre civarında içme suyunun geleceğini müjdeleyen Atalay, su konusunda 3 ana unsurun bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

Atalay: “Suyla ilgili 3 konu var. Birincisi su kaynaklarının artırılması, bu belediyenin görevidir. Yeni su kaynakları artırma adına Metan'da boşa akan bir kısım suyu şebekeye aktardık. Daha çok Yeni Mahalle ile Mirzan Mahallesi ve kısmen Bahçelievler Mahallesi'ni rahatlatan bir şey. Şemo Deresi'nde yaklaşık 30 litre bir su var ve şuanda onun çalışmasını yapıyoruz. Şuanda iş makinelerimiz orda çalışıyor. Çarşamba günü (yarın) İstanbul'dan boruları geliyor. O bağlantıyla Bayındırlık İl Müdürlüğü arakasındaki depoya aktaracağız ve o depodan da suyu şehre vereceğiz. Gerekli tahlilleri de yaptık ve olumlu sonuçlar aldık. O su Düzağaç'a büyük bir rahatlama getirecek ve o rahatlamayla da diğer suyun şehre geçmesini sağlayacak. Diğer yandan Kürük ile ilgili anlatılan ‘500 litre suyumuz var' gibi söylentiler kesinlikle doğru bir ifade değildir. Ben kendim bizzat bilimsel olarak bu konuda çalışma yaptım. İlk etapta ‘ne kadar suyumuz var' diye çalışma yaptım. DSİ Bölge Müdürlüğünden arkadaşlar geldi ve şuanda Kürük'teki mevcut su 246 litredir. Geçen hafta ekibimizle birlikte Kürük'e gittim ve oradaki bütün alternatif su kaynaklarını gezdim, bölgedeki insanlarla bire bir görüştüm. 5 saat araziyi karış karış dolaştım. Orada alternatif olarak bir iki tane kaynak su var. Vatandaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Tahminen orada 30–40 litre gibi ekstra bir kaynak alma imkânımız olabilir. Bunlar bu yıl içersinde olacak. Toplamda Bingöl genelinde 100 litreye yakın bir ek su alma imkânına sahibiz” dedi.

“Yeni yapılara depo şartı koşuyoruz”

“İkincisi kaçak su ile ilgili ciddi bir mücadele veriyoruz. Maalesef Bingöl'de çok ciddi kaçak su kullanımı var. Geldiğimizden beri 300'ye yakın su abonesi yapıldı. Kaçak su kullananları tespit ettik ve kaçak su kullananlar gelip abonesini yaptırdı. Bunların sürekli kontrolleri ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor. Buda bizim görevimizdir. Üçüncü bir konu ise, vatandaşın suyu daha fazla kullanmaları adına, hatta hiç susuz kalmamaları adına binalarına mutlaka depo yapmaları gerekir. Şuan yeni abonelik yaptıran ve yeni yapılan binalara depo yapma şartını koşuyoruz. Ben diyorum ki az katlı, çok katlı yapılan binaların birçoğunun depoları faal değildir. Vatandaşların o depolarını derhal faal hale getirmeleri gerekir. Suyumuz düzenli aksa bile, bir gün mutlaka bir arızadan dolayı su kesintisi olur ve o zaman depolar işe yarar. Milyarlarca para verip bina yapanlar, 2-3 milyar verip depolarını yapmaları lazım. İçme suyu sorunlarının 3 ana başlığından 2 tanesini bire bir biz takip ediyoruz, bir tanesini de vatandaşların yerine getirmesi lazım. Daha önce bütün mahallerde sürekli su kesintisi oluyordu, şimdi ise beli saatlerde kesinti yaparak dengeyi korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yazar :


Bingol Kent HAber/Bingol Medya
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
17:33
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Yapılacak ilk toplantıda kuruluş amacının açıklanıp ve yönetimin kurulacağı, platform sözcüsünün ilan edilip çalışmalara hızla başlanacağı vurgulandı.
05.05.2025
16:39
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
İkamet ve kayıt adresi farklı olanlar dikkat: Aile hekimi kaydınız değişebilir. Sağlık Bakanlığı, 6 Mayıs'tan itibaren aile hekimi ile ikamet adresi farklı olan vatandaşların kayıtlarını otomatik olarak güncelleyecek. Yeni sistem ilçeler için değil iller bazında olacak. 1 ay içinde e devlet ya da e nabız üzerinden başvurursanız eski aile hekiminize dönebileceksiniz.
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın