KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Rant devşirme aracı olmayacağız”

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yaptığı açıklamada, &';Bingöl Belediyesi ve Bingöl Belediye Meclisi, Bingöl halkının herhangi bir menfaatinin zarar görmesine asla müsaade etmeyecektir” denildi.

Rant devşirme aracı olmayacağız”
20 NİSAN 2011 ÇARŞAMBA 08:48
0
2001
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi tarafından 19 Nisan 2011 Salı günü yerel gazetelerde çıkan “Vuramadığın kazmayı bırak da biz vuralım” haberine cevap olarak Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu basın açıklamasının gerçekleri yansıtmayan ifadeler olduğu belirtildi. 

Açıklamada, “İsminden de anlaşılacağı üzere tarım ve hayvancılıkla ilgili kurulan bahse konu şirket, tarım ve hayvancılığın dışında her işle uğraşmaya karar vermiş anlaşılan. Bu bizim açımızdan herhangi bir sorun oluşturmamaktadır. Ancak isminin konut ve ticaret şirketi olması belki daha anlamlı olurdu. Bugüne kadar bu şirketin tarım ve hayvancılık adına Bingöl'de neler yaptığını da Bingöl halkının bilmesinde yarar var.

 Daha önceki açıklamamızda belirttiğimiz gibi, Bingöl Belediye Meclisi bütün kararlarını kendi özgür iradesiyle almaktadır. Belediye meclis üyeleri de seçilmiş olan insanlar oldukları için hiç kimseden emir ve talimat alarak hareket etmezler. Kendi özgür iradeleriyle kararlarını verirler. Haberde bahsi geçen belediye meclis üyelerinin bu kararda belediye başkanının talebi doğrultusunda bu şekilde hareket ettiklerinin belirtilmesinin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.

Bahse konu toplantı, belediye başkanının bir yakınının taziyesi dolayısıyla katılamadığı bir meclis toplantısında alınan bir karardır ve bundan önceki meclis kararlarında da AK Parti grubuna bağlı belediye meclis üyelerinin farklı konularda farklı kararlar aldıkları da belediye meclis kararlarından görülebilecektir. Burada belediye meclis üyeleri ile ilgili bahsedilen ifadeler belediye başkanı ile belediye meclis üyelerinin arasına fitne sokma girişimi olarak da değerlendirilebilecek olup, ancak bu konuda belediye meclisi ve belediye başkanı AK Parti grubu olarak her zaman birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği gibi bundan sonra da muhafaza edecektir.

“Bingöl Belediyesi, Bingöl ile ilgili her türlü kararı tartışarak, tarafların görüşünü alarak karar verecektir” diye belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haberde bahsi geçen 250 ortağın varlığı da muhaldir. Tapuda 7 kişiden oluşan şirkete ait olan bir arazinin, 250 ortağının olması da kamuoyunu yanıltma amaçlı bir beyandır. Ya da burada bir hileyi şer var demektir. Bu arazinin nasıl planlanacağına karar verecek olan Bingöl Belediyesi ve belediye meclisidir. Tekraren belirtmek isteriz ki, bu tür ifadeler sadece açıklamayı yapan insanların kendi seviyelerini gösteren talihsiz ifadelerdir. Biz belediye olarak bizi eleştiren herkesin de hakkaniyete dayalı eleştirilerine açığız. Ancak ticari menfaatlerinin ve rant devşirme amaçlarının aracı hiçbir zaman olmayacağız. Kendi halkımızın menfaati doğrultusunda alınacak bütün kararlarında arkasında olacağız. Bingöl halkının herhangi bir menfaatinin zarar görmesine de asla müsaade etmeyeceğiz.”

Açıklamada, “Son olarak belirtmek istediğimiz husus şudur; Bingöl Belediye Meclisi hiç kimsenin, hiçbir grubun, hiçbir zümrenin menfaatini gözetecek bir kurum değildir. Bingöl halkının menfaatlerini dikkate alarak hareket etmektedir. Bahse konu arazi ile ilgili makul, kabul edilebilir ve bu bölgede uygulanabilecek olan bir projenin belediyemize teklif edilmesi halinde yine aynı ciddiyetle konu ele alınıp şehre katkısı olabileceğine kanaat getirildiği takdirde her türlü yardımda da bulunulabilecektir. Ancak kendi ticari hesaplarının Bingöl Belediyesi'nden, kendi istedikleri şekilde geçmeyeceğini de bütün bu açıklamayı yapan şirket yetkililerinin bilmesi gerekir. Bugüne kadar ve bundan sonra tarım ve hayvancılıkla ilgili yapacakları ve yaptıkları projeleri de Bingöl halkıyla paylaşmaları kendi şirket menfaatleri için daha uygun olacağı kanaatindeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın