KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

TMMOB il koordinasyon kurulu kuruldu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine Emre Bulşu seçildi.

TMMOB il koordinasyon kurulu kuruldu
18 NİSAN 2023 SALI 19:46
5
3238
5
AA aa

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine Emre Bulşu getirildi.

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun ilanı ve hazırlanan Bingöl Afet Risk Azaltma Raporu ile ilgili Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında basın toplantısı düzenlendi.

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun 24 Mart 2023 tarihi itibariyle kurulduğunu belirten Çevre Mühendisleri Odası Temsilcisi Can Fidal Boldaş, “14 Nisan 2023 tarihinde TMMOB Bingöl İKK'nin etkinlik alanında bulunan İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası temsilcileri ile yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında İKK Sekreteri olarak İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Emre Bulşu seçilmiştir” dedi.

“RANTIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Boldaş, kurulun çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu kurul; bilim ve tekniği referans alarak ilimiz Bingöl'ün mühendislik ve mimarlık mesleği mensuplarının ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, mesleğin genel yararlara uygun olarak gelişimini sağlamak, meslek mensuplarının birbiriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakını korumak; kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, tarımsal ve sınai üretimin artırılmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunacaktır.

Ayrıca ilkesel, yasal ve mesleki sorumluluğumuz gereği olarak; tüm mesleki birikim ve becerilerimizle kentimiz için, halkımız için emeğin, bilimin ve doğanın yanında; tüm yıkım politikalarının ve sermayenin nemalandığı rantın karşısında olacağımızı da ilan ediyoruz.”

BİNGÖL AFET RİSK AZALTMA RAPORU HAZIRLANDI

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Emre Bulşu, ise kurul tarafından hazırlanan Bingöl Afet Risk Azaltma Raporu ile ilgili bilgi verdi.

Depremlerin jeolojik süreçlerle ilgili doğal olaylar olduğunu belirten Bulşu, “Türkiye, jeolojik konumu gereği dünya üzerinde depremlerin en yoğun yaşandığı ülkelerdendir. Türkiye, gerek coğrafi gerekse yaşayan nüfus yönünden yüksek deprem riski altında bulunmaktadır. Yeryüzünün en hareketli fay hatlarından olan Kuzey Anadolu Fay Zonu, Doğu Anadolu Fay Zonu, Bitlis Zagros Bindirme Kuşağı, Ölüdeniz Fay Zonu ve Ege Fay Sistemi'nin yer aldığı ülkemizde, sıklıkla büyük ölçekli depremlerin meydana gelmesi, ülkemizin deprem gerçeğini ortaya koymaktadır.

Bilindiği gibi 6 Şubat 2023 günü yurdumuzun 11 ilinde yıkıma ve kayıplara sebep olan ikisi büyük olmak üzere on binlerce deprem yaşanmıştır. Bu depremler, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, yüzbinlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve bazı yerleşim yerlerinin, tabiri yerindeyse hemen hemen haritadan silinmesine sebep olmuştur. 6 Şubat 2023 günü yaşanan depremlerden sonra yurdumuzun birçok yerinde irili ufaklı depremler meydana gelmiştir. Yer bilimciler ile deprem uzmanlarının sıklıkla uyarılarda bulundukları bölgeler de mevcuttur. Bu bölgelerin en başında Bingöl ilimiz gelmektedir.” dedi.

“DEPREM MASTER PLANI HAZIRLANMALI”

Hazırlanan raporun dikkate alınarak deprem master planı hazırlanması gerektiğini belirten Bulşu, şunları söyledi: “TMMOB bileşenleri olarak bilim ve tekniğin referanslarıyla, yaşanabilecek deprem öncesi, deprem anı ve sonrası müdahale süreçlerinin aksaksız bir şekilde yönetilebilmesi ve yerinden müdahalenin etkinleştirilebilmesi için bir teknik raporunun hazırlanması ihtiyacı mütalaa edilmiştir. Deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin yanı sıra deprem sırasında ne yapılması gerektiği ile ilgili senaryoların kurgulanmasında ve deprem sonrası atılacak adımların belirlenmesinde öncelikle genel hususlar ve sonrasında da mühendislik meslek disiplinleri açısından önerilerimizi sunmak temel amacımızdır. Bu çerçevede 83 maddeden oluşan ve ilimizi afete karşı dirençli bir kent haline getirmek için Bingöl Afet Risk Azaltma Raporunu hazırlamış bulunmaktayız. Bu raporu ilgili kurum ve kuruluşlara ve kamuoyuna basın aracılığıyla bildirmek için toplanmış bulunmaktayız.

Burada en önemli hususun güçlü halk örgütlenmeleri olan başta teknik meslek odaları olmak üzere tüm sivil toplum dinamikleriyle kamu koordinasyonunun sağlanması ve bu çerçevede ilimizde hazırlamış olduğumuz rapor dikkate alınarak deprem master planı oluşturulması gerektiğini bildirmek istiyoruz”.

ÇİNTAY: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101618)
19 Nisan 2023 Çarşamba 13:36
Ranta karşı olacaklarmış. Güldürmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101609)
19 Nisan 2023 Çarşamba 10:11
Sayın Emrah BULŞU bayı tanıyorum Çok başarılı bir genç. yüklemiş olduğu yeni görevinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum. H.Ç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101605)
19 Nisan 2023 Çarşamba 09:57
bir şeyden de memnun olun muhalefet olalım derken insanları suçlamayın bir dönem öncesine kadar Bingöl halkı ne ticaret sanayi odası diye bir yer olduğunu biliyordu nede böyle mühendislerin şehre sahip çıkmalarıda hata
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101578)
19 Nisan 2023 Çarşamba 00:02
evet toplandik, birbirimizin gazını aldık,çayımızı içtik ve dağıldık. haydi hayırlı akşamlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101567)
18 Nisan 2023 Salı 21:56
Bir tüyo biryerden almazsanız kurmazdınız bu birliği
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
04.11.2025
11:10
Yeni `Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi` Resmi Gazete`de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın