KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Referandumda her şeye rağmen oyum evet olacaktır

Referanduma iki haftadan az bir zaman kaldı. Günler azaldıkça, referandum hakkında Bingöl'ün ileri gelenleri de referandumda kullanacakları oyun rengini belirlemeye başladılar.

Referandumda her şeye rağmen oyum evet olacaktır
30 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:25
0
5127
0
AA aa
Faruk Baylaz, uzun zamandır Bingöl'ün siyaseti içerisinde yer alan ve Bingöl'ün siyasetini çok iyi bilen isimler biri. Baylaz, anayasa değişikliğinin yetersiz bulduğunu ama her şeye rağmen kullanacağı oyun “evet” olacağını ifade ediyor.
 

Bu anayasa değişikliğinin yetersiz olduğunu ifade eden Faruk Baylaz: “Çünkü asıl yapılması gereken; demokratik açılımlar, çoğulcu demokratik adımlar, geçmiş ile hesaplaşma ve daha fazla maddenin gündeme alınması olmalıydı. Bana göre bu anayasa değişikliği; bir takım beklentilerin ve zorunlulukların kamufle edilerek kamuoyuna sunulduğu bir değişikliktir. Yapılmak istenen ile önümüze sunulan ayrı şeylerdir. Örneğin asıl amaç 12 Eylül hesaplaşması gibi görünüyor, iktidarın bugünkü varlıklarını 12 Eylül dönemine borçlu olduğunu tüm kamuoyu biliyor, bu inandırıcılığını yitiriyor. Asıl amacın, Türkiye'nin iç dinamikleriyle bir çatışma ortamı yaratılmak istendiği hissi uyandırıyor, bu da ülkede yaşayan herkesin zararına olur.” diyor.
 

12 Eylül'deki referandumda kullanacağı oyun rengini de belirleyen Baylaz: 12 Eylülde yapılacak referandumda kullanacağım oyum her şeye rağmen “evet” yönünde olacaktır. Çünkü bu olaya partiler üstü bir olay olarak bakıyoruz. Tamam, yetersizdir; fakat cesurcadır. İleriye yönelik bazı hantallaşmış devlet yapısının değiştirilmesinde bir ön açılımdır. Tabulaşmış bazı konuları tartışmaya açtığı için gereklidir. Tartışılmaz, eleştirilmez, dokunulmaz denen konuları gündeme getirdiği için gereklidir.” şeklinde konuştu.
 

Referandumda Bingöl'den nasıl bir sonuç çıkacağını da değerlendiren Faruk Baylaz: “Bence Bingöl'de kullanılan oyun p–80 i EVET olacaktır; ma bu bugün ki iktidarın güven oylaması şeklinde algılanmamalıdır. İlimizin daha önceki referandumdaki sergilemiş olduğu hassasiyetlerinde ön plana çıkacağı, bir eski hesaplaşmanın göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
 

Referandum sonrası gelişmelere de değinen Baylaz: “Sonuç ne olursa olsun ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını ümit ediyorum. Fakat her iki durumda da belirli bir süreç başlanmış olacaktır. Sandıktan çıkacak “hayır”ın bu süreci durduramayacağı gibi, sandıktan çıkacak olan “evet”inde çok fazla önünü açmayacaktır. Çünkü bu bir halk beklentisidir. Sistemin zorunlu sürecidir. Partiler üstüdür. Yani su kendi mecrasında akmaya devam edecektir. Ülke genelinde bir kararsızlık, bir kafa karışıklığı olduğunu düşünüyorum. İktidar ve muhalefet ülke gündemine gelen her konuda kendi türbinlerine oynuyorlar. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var, mesela bu oylamaya evet diyeninde, hayır diyeninde; neden evet ya da hayır dediğini bilen çok az kişi vardır. Bunu en güzel şekilde Sayın Başbakan bir ilimizdeki mitinginde açıklıyor. Sayın Başbakan etkileyici hitabetiyle halkı coşturuyor, tüm sorulara evet dedirtiyor; fakat Kılıçdaroğlu türban sorununu çözebilir mi diye soruyor. Hayır, cevabı beklenirken halk o kadar şartlanmış ki buna da evet diyor. Buna Başbakan bile gülüyor.” şeklinde konuştu.
Baylaz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan protestoyu da doğru bulmadığını dile getirerek: “Bir başka örnekte ilimizden; geçen gün Bingöl'e Kılıçdaroğlu geldi, uzun zamandan sonra CHP bölgemize ilk kez geliyor. Bu çok önemlidir, rekabet açısından, bölgenin kalkınması açısından çok önemlidir. Fakat Kılıçdaroğlu hayır dediği için bazı hemşerilerimizin taşkın davranışları Bingöl'e, Bingöl'ün misafirperverliğine yakışmamıştır. Bingöl'de siyaset bu şekilde yapılmamalıdır. Tamam, beğenmezsin düşüncelerini paylaşmazsın, oyunu vermezsin olur biter; neden yuhluyorsun ki? dedi.
 

Ülkenin geleceği hakkında da ön görülerde bulunan Baylaz: “Ben gelecekten umutluyum. Şimdi taşlar yerine oturduktan sonra her şey netleşir. Bizim halkımız sağduyuludur, iyi niyetlidir. Halkımız gerçekleri çabuk kavrar, insanları en tepelere taşıdıkları gibi hak etmeyeni de tepetaklak yapar. şeklinde ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın