Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptırdığı RAM'ın inşaatı tamamlanmak üzere. Hükümet Konağı arkasında yer alan binanın açılışının 2 hafta sonra yapılması planlanıyor.
Şimdilik Hükümet Konağı'nda hizmet veren RAM'ın yer sıkıntısı nedeni ile tüm çalışmalarını yürütemediği ifade edildi. Yeni binasında ilk etapta 2 alanlı çalışmanın yürütüleceğine dikkat çeken yetkililer, "Özel eğitim ve Psikolojik ve Rehberlik Danışma hizmetleri olmak üzere 2 alanda genel çalışmalar yürüteceğiz. Özel eğitim konusunda il genelinde yapılan başvurular için, eğitsel değerlendirme ve tanımlama işlemleri yapılacak. Ailelere bilgiler verilecek ve çocukları yönlendirilecek. Ayrıca okula gidemeyecek durumda olan özürlüler için, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevre illerde açtığı yatılı İlköğretim ve Orta öğretim okullarına öğrenci göndereceğiz. Destek eğitim sınıfları ile özürlü öğrencilerimizin akranları arasındaki düzeyleri eşitlemeye çalışıyoruz. Görme ve işitme engellilere eğitim verecek öğretmenlerimiz var" görüşlerine yer verdiler.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde ağır zihinsel engelli, otistik, spastik gibi öğrencilere yönelik henüz bir eğitimin verilemediğini belirten yetkililer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı bölgelerde pilot uygulamaya başladığını kaydettiler. Yetkililer, "şu anda uyum bozukluğu, öğrenme güçlüğü, davranış bozukluğu gibi ağır zihinsel olmayan öğrencileri yönlendirme programlarımız mevcuttur. Ailelere verilecek Rehberlik ve psikolojik Danışma hizmetlerinin yanı sıra özellikle öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri verilecek. Önemli olan eğitsel, mesleki ve kişisel anlamda hem bireysel hem de grup rehberlik etkinliklerini gerçekleştirmektir. Mesleki anlamda önemli çalışmalar yapacağız. Yeni müfredata göre, İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerini yetenek testlerinden geçirerek istediği okullara yönlendireceğiz. Lise 1'de tekrar müdahale ederek, öğrencileri yeteneklerine göre uygun okullara göndereceğiz. Ayrıca öğretmenlere ve velilere yönelik çalışmalar da yürütmeye devam edeceğiz.
www.bingolgazetesi.com.tr