KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Rektör aşkın doktorlarla adliyede

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın ilk ilk duruşması Van'da başladı. Adliyeye ambulansla getirilen Aşkın'ın avukatları reddi hakim talebinde bulundu.

Rektör aşkın doktorlarla adliyede
14 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA 14:26
0
1394
0
AA aa
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve dokuz sanığın yargılanmasına Van Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İhbar dilekçesinde imzası bulunan ve fişlendiklerini öne süren müdahiller, duruşmada söz alarak Hakim Ferhat Erbaş'ın tensip tutanağında, karardan önce görüş belirttiği gerekçesiyle davada tarafsızlığını yitirdiğini öne sürdü. Müdahiller, reddi hakim talebinde bulundu.

Sanık avukatları ise, talebin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığını ve kötü niyet taşıdığını savunarak reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti beş dakikalık süren bir değerlendirmenin ardından, talebin üst mahkeme olan Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı. Duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verildi.

Rektör Aşkın, YYÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Niyazi Güler ve anestezi uzmanının gözetiminde mahkeme nezarethanesinde saat 14.00'e kadar tutulacağı öğrenildi.

YÖK ve CHP duruşmayı izliyor

Van Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yedi müdahilin hazır bulunduğu davaya Uluslararası Barolar Birliği, YÖK, CHP'den yedi milletvekili, Ankara, İstanbul ve Baro Başkanları gözlemci olarak katıldı. CHP Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Sevigen başkanlığındaki yedi kişilik CHP heyeti, adliye sarayı çıkışında 15-20 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Duruşmayı çok sayıda basın mensubunun takip etmek istemesi üzerine, mahkemeye kura usulüyle beş gazeteci alındı. Duruşma saat 09.45'de görülmeye başlandı.

Rektör Yücel Aşkın'ın saat 8.30 geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilmesinin ardından rektör yardımcıları Prof.Dr. Ayşe Yüksel, Prof.Dr. Hasan Ceylan, YYÜ Genel Sekreteri Işık Tepe ve diğer altı sanık da avukatlarıyla birlikte adliyeye geldi. Aşkın'a destek olmak amacıyla il dışından gelen heyetler ile Van'daki bazı siyasi parti temsilcileri ve öğretim üyeleri de mahkemeyi izlemek üzere Van Adliye Sarayı'na geldi. YYÜ Rektörü Aşkın'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Oya Aşkın ise adliye gelmedi. Yaklaşık iki aydır tutuklu bulunan Prof. Dr. Yücel Aşkın'a Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin eşlik ediyor.

Davanın sanıklarından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Enver Arpalı, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde geçtiğimiz ay intihar etmişti. Aynı koğuşta kalan Rektör Aşkın da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Davada çıkar amaçlı çete kurmak, evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan sanıklar hakkında 21 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın