KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Rektör baydaş'tan genç'e uyarı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Genç Meslek Yüksekokulu için yer bulamadıkları takdirde Genç Meslek Yüksek Okulu'ndan Genç ismini kaldıracaklarını söyledi.

Rektör baydaş`tan genç`e uyarı
26 EKİM 2010 SALI 08:54
0
2227
0
AA aa

Geçtiğimiz yıl açılan ancak yer olmadığı için üniversite bünyesinde hizmet vermeye başlayan Genç Meslek Yüksek Okulu ile ilgili açıklama yapan Rektör Baydaş, geçtiğimiz yıl iki yıllığına geçici olarak Bingöl'de Genç Meslek Yüksek Okulu'nu açtıklarını söyledi. Bunun bir yılının bittiğini ifade eden Baydaş, kalan bir yılın da bitmek üzere olduğunu söyleyerek, önümüzdeki eğitim yılına kadar yer bulunamazsa Genç Meslek Yüksek Okulu'ndan Genç ismini kaldıracaklarını söyledi. Bu duruma üzüleceğini belirten Rektör Baydaş, “Genç ilçemi Bingöl'de yüksek okul açılmaya en müsait yer. Coğrafik konumu olsun, Murat Nehri faktörü olsun. Bağlantıları olsun, pek çok açıdan uygun bir yer. Bunun için de biz Meslek Yüksek Okulu'nun kurulması için girişimlere bulunduk ve geçen yıl Genç Meslek Yüksek Okulu adında bir okulumuz oldu. Ancak Genç'te yer bulamadık. Bazı kurumlarla konuştuk ve bir takım görüşmelerimiz oldu. Genç'e gelip uygu yer bile aradık. Ancak üstünden bir yıl geçmesine rağmen hala okula tahsis edilen bir yer yok” dedi.
Herkes laf üretiyor
Bingöl Üniversitesi'nin müracaatı ve Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) onayıyla Genç'e açılması planlanan Meslek Yüksek Okulu için süren bina sorunu hala devam ediyor. Genç, Meslek Yüksek Okulu'ndan olma noktasına geldi. Bu durumun ilçedeki kurum ve yöneticilerin gerekli hassasiyeti göstermediğinden kaynaklandığını ifade eden Rektör Baydaş, “Açılması planlanan Genç MYO'nun yer problemi yüzünden ilk 2 yıl Bingöl'de hizmet verecekti. Bunun bir yılı doldu, bir yıl kaldı. Henüz Meslek Yüksek Okulu yapılabilecek ve tahsis edilen hiçbir bina yok. Geçtiğimiz yıldan beri biz yer tahsis edeceğiz diyenler oldu. Hiç kimse bu sözünde durmadı. Şu an bir yıl doldu bir yılı kaldı. Bu yıl zaten Genç'e öğrenci gelemeyecek. Gittikçe büyüyen üniversitemizin bir kolunun da Genç'te olmasını istiyoruz. Şu aşamada hiçbir girişim yok” diye konuştu.
Genç kaybeder
Murat Nehri Havzası'nın yüksek okulun bazı bölümleri için tam aranan bir bölge olduğunu da vurgulayan Rektör Baydaş, “Biz Bingöl Üniversitesi olarak Genç'e meslek yüksek okulu kurmak için elimizden geleni yaptık, yapacağız da. Genç Meslek Yüksek Okulu ile Su Ürünleri Programının Genç Meslek Yüksekokulu'na bağlanması için çalışmalar başlatmıştık. Su ürünleriyle ilgili olan programı, Genç İlçesi M.Y. O'luna bağlayacaktık. Bunu yapmamızın nedeni ise, Murat suyunun değerlendirilmesi içindi. Su ürünleriyle ilgili, en verimli alan, Genç ilçemizdir. Genç'e bir meslek yüksek okulunun yapılması için her şey var. Bütün şartlar mevcut ancak hala ortada okulun taşınacağı bir yer ve de bir yapı yok” diye ifade etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın