KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Rektör canda: devi uyandıracağız

Göreve yeni başlayan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefettin Canda, Rektörlük binasında düzenlediği ilk basın toplantısında Hedeflerini ve projelerini anlattı.

Rektör canda: devi uyandıracağız
01 ARALIK 2006 CUMA 00:12
0
1235
0
AA aa
Yeni Rektör Canda, Atatürk ilke ve inkılâpları ile bilimin ışığı en büyük rehberimiz olacağını belirterek, Tıp Fakültesinde gerekli iyileştirmelerin yapılmasının öncelikleri olduğunu söyledi ve bölge açısından burada yapılacak yatırımların, tıp anlamında bir cazibe merkezi yaratacağını söyledi. Canda, Demokrasiye vurgu yaparak, “ Ben göreve gelmemi demokrasinin bir zaferi olarak kabul ediyor ve görüyorum. Bu memleketin çocuğu olarak, eğer iyi çalışırsak başaramayacağımız bir şey yoktur. Birbirimize sahip çıkmalıyız. çıtamızı yükseğe çıkartmak için Üniversite Halk elbirliği ile Değişik ülkelerle yarışabilme noktasına gelmelidir. Birlik ve omuz omuza olmalıyız.Uyuyan dev Olan MKÜ'ü uyandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Rektör Canda, Hatay'ın çevresinde bulunan tıp fakülteleri düşünüldüğünde, mevcut iyileştirmenin daha da önemli bir hale geldiğini ve En kısa zamanda öğrenci alımının başlanması gerektiğini de söyleyen Rektör Canda, yapılan çalışmalarda çıta ne kadar yukarı koyulursa, o kadar iyi doktorların ve bilim adamlarının burayı tercih edeceğini kaydetti

Canda, Hatay için önemli yer alan projelerini şöyle sıraladı;

Üniversitemizde Çağdaş bilim adamı ve öğrenci yetiştirmek,
Uluslar arası Toplantıları Kentimizde yapmak,
Teknolojik Transfer Merkezi Kurmak,
Üniversite ve halk arasındaki kaynaşmayı sağlamak,
Gündüz Hastanesinin yapılması,

Araştırma hastanesinin 400 yatılı servisinin hizmete girmesi ve eksiklerinin tamamlanması,Polinik hizmetlerinin verilmesi, Radyoloji Tanım Merkezinin kurulması,Üst düzey uzman yetiştirilmesi, Deney Hayvanları Merkezi kurulması,Diyaliz Merkezinin kurulması, Acil Servis, Yoğun Bakım Servisi,Bölgemizde bulunan Akdeniz Anemisinin halka anlatılması ve önlemler alınması, Hemşirelik Yüksek Okulunun kurulması, Konservatuar Bölümünün Kurulması, Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulması, Yayınevi, Üniversitenin Radyo ve televizyonun kurulması, Eğitim merkezinin kurulması.

(haber7)


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın