Bingöl Üniversitesi heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret ederek teknoloji geliştirme alanındaki çalışmaları değerlendirdi.
Ziyarette Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, Genel Sekreter Prof. Dr. Veysel Turan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mehmet Akif Uçgun ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Ateş de hazır bulundu.
Çelik: “Hedefimiz Bingöl'ü, bölgenin inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek”
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hayata geçirilen Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, üniversitemiz ve şehrimiz adına bir dönüm noktası oluşturuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile yürüttüğümüz bu verimli iş birliği, yalnızca Teknoloji Geliştirme Bölgemizi değil aynı zamanda TEKMER ve Girişim Ofisi ile daha etkin bir şekilde geleceğe taşıyacak. Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında. Genç girişimcilerimizin ve araştırmacılarımızın önünü açacak her türlü desteği sağlamak için hazırız” ifadelerini kullandı.
Çekiciler: “Tüm destekleri vermeye hazırız”
Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler ise yaptığı açıklamada, “Bingöl, sahip olduğu potansiyel ve üniversitenin özverili çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bakanlık olarak, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin en kısa sürede faaliyete geçmesi ve üniversitenin diğer teknoloji merkezleriyle uyum içerisinde çalışması için tüm destekleri vermeye hazırız. Buradaki gençlerin teknoloji üretme konusundaki heyecanı gerçekten motive edici” dedi.
Bu iş birliği ve desteklerin, Bingöl'ü bölgesel inovasyon ve teknoloji üssü haline getirme hedefini daha da güçlendirdiği ve üniversitenin genç girişimciler ile araştırmacılara sunduğu imkanları artıracağı vurgulandı.