KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'

Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.

Rektör Çelik`ten davet:
20 EKİM 2025 PAZARTESİ 10:33
6
1200
1
AA aa

İstanbul'da, Türkiye'deki Sudanlı öğrencilerin çatı kuruluşu olan Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği'nin resmî merkezi, akademik ve diplomatik çevrelerin geniş katılımıyla açıldı.

Açılış törenine Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Nadir Yousif Eltayeb, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudan İstanbul Başkonsolosluğu Temsilcisi, Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Başkanı Gatada Kemal, İstanbul Sudan Topluluğu Başkanı Nizar Atta ve çok sayıda öğrenci ile diaspora temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Dr. Nadir Yousif Eltayeb, törende yaptığı konuşmada açılışı “gençlik açısından ulusal bir başarı” olarak nitelendirdi.

Sudanlı öğrencilerin örgütlenme ve dayanışma kapasitesinin bu merkezle daha da güçlendiğini belirten Eltayeb, yeni merkezin, Sudan kültürünü tanıtacak ve Türkiye genelindeki Sudanlı öğrencilere hizmet verecek bir platform olacağını ifade etti.

Birliği “büyükelçiliğin sağ kolu” olarak nitelendiren Eltayeb, öğrencilerin meselelerinin çözümünde birliğin önemini vurguladı.

Kurucu başkana teşekkür eden Eltayeb, demokratik geçiş sürecinin başarıyla tamamlanmasını takdir etti ve öğrencilere Sudan'ın değerleri etrafında birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

“Bingöl Üniversitesi'nin kapıları sizlere her zaman açıktır”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, açılışta yaptığı konuşmada bu projenin Türkiye ile Sudan arasındaki köklü dostluğun bir yansıması olduğunu belirtti.

Çelik, üniversite olarak “Yeni Nesil Üniversite” vizyonu kapsamında yalnızca akademik başarıya değil, kültürel etkileşim, girişimcilik ve toplumsal sorumluluğa da önem verdiklerini söyledi.

Sudanlı öğrencilerin üniversitenin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin kapılarının onlara her zaman açık olduğunu ifade etti.

Sudan İstanbul Başkonsolosluğu Temsilcisi, açılışın Türkiye'deki Sudanlı öğrenciler arasında dayanışma ve aidiyet duygusunu güçlendiren önemli bir adım olduğunu belirtti. Yeni merkezin bilgi, kültür ve öğrenci faaliyetleri için bir merkez haline geleceğini dile getirdi

Törende son olarak konuşan Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Başkanı Gatada Kemal, merkezin tüm Sudanlı öğrenciler için “ortak bir ev” olduğunu ifade etti. Herkesi kapsayan bir yapı olacağını söyleyen Kemal, merkezin yaratıcılık, kültür, sosyal etkinlikler ve eğitim açısından aktif bir alan olacağını belirtti. Büyükelçi Dr.Nadir Yousif Eltayeb'e desteği için teşekkür eden Kemal, büyükelçilik girişimleriyle yüzün üzerinde öğrenciye burs ve öğrenim desteği sağlandığını kaydetti.

Ayrıca İstanbul Sudan Topluluğu Başkanı Nizar Atta ve konsolosluk yetkililerine teşekkür ederek, öğrencileri birlik, azim ve Sudan'ın parlak geleceğini birlikte inşa etme yönünde çağrıda bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116456)
20 Ekim 2025 Pazartesi 23:28
raktör bey! bizim karnimiz doymuyor, biz odur acimizdan ölüyoz bide sen gidip afrikali aclari buraya davet ediyon. senin yaptiginda is mi simdi?
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın