KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Rektör döner sermayeyi hesabına geçti!

HDP Bingöl Milletvekili Baluken, Bingöl Üniversitesi’ndeki baskı ve yolsuzluk iddialarına ilişkin Meclis Araştırması istedi. Baluken, Fizik Tedavi Merkezi’nden edinilen döner sermaye gelirinin dağıtılması yerine, rektörün hesabına geçildiğini iddia etti.

Rektör döner sermayeyi hesabına geçti!
06 MART 2015 CUMA 02:51
1
2871
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Üniversitesi'ndeki baskılar, yolsuzluk iddiaları ve rektörlük yönetiminden kaynaklı sorunların araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Meclis Araştırması açılması istemiyle önerge verdi.

Baluken, araştırma önergesinin gerekçesinde: “AKP iktidarının ‘her kente bir üniversite' söylemi adı altında geliştirdiği politikalar Bingöl ilimizde 'her aileye bir üniversite şirketi' ve 'her aileye bir karakol' biçimine dönmüş durumdadır” ifadesini kullandı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HAKKINDAKİ İDDİALAR

Baluken, araştırma önergesinde, Rektör Gıyasettin Baydaş ve üniversite yönetimiyle ilgili şu iddialara yer verdi: “Rektör Gıyasettin Baydaş'ın oğlu ve kızı başta olmak üzere Burhanettin Baydaş, Abdulvahap Baydaş, Mahmut Baydaş, Zeynep Baydaş Tuzcu ve Fatma Baydaş Caf isimli 5 akrabası Bingöl Üniversitesi'nde usulsüz bir şekilde akademik kadro yapılması; Rektör Gıyasettin Baydaş'ın oğlu Mahmut Baydaş'ın araştırma görevlisi olabilmek için yasalar gereği 2 yıl çalışması gerekirken, sadece bir gün öğretim görevlisi kadrosu ile çalışarak araştırma görevlisi yapılması ve soruşturma yürüten müfettişler nezdinde bu hukuksuzluğun kapatılması; Bingöl Ilıcalar mevkiinde yapılan Fizik Tedavi Merkezi'nden edinilen döner sermayenin gelirinin dağıtılması yerine rektörün hesabına geçilmesi; Fizik Tedavi Merkezi'nde geçen yıl ihaleye çıkarılan soyunma odaları ve dış havuzun yüksek meblağla yapılmasına rağmen bu yıl yıkılması ile kamunun zarara uğratılması; Fizik Tedavi Merkezi'nde maliyeti haksız kazanç elde etmek üzere ayarlamak için üniversitede çalışanların hayali olarak FTR Merkezi'nde çalışıyor gösterilmesi; Yüksekokul yapımı kapsamında yüklenici firmaya yüklenen 350 bin TL maliyetli bir binek aracın rektörlük makam aracı yapılması; Rektör adına uygulaması bile olmayan derslerde eğitim veriliyormuş gibi gösterilerek rektör hesabına haksız kazanç elde edilmesi; Üniversite bünyesinde yapılan ihalelerden haksız kazanç elde edilmesi, ihalelerin şartnamede belirtilen şartlara uygun olmadan yapılması; Üniversite bünyesinde hizmet veren akademisyenlere yönetim tarafından uygulanan mobbingler; Yasal olmamasına rağmen polislerin üniversite içerisinde sürekli bulunması; Okuldaki faşist gruplarla bir kısım akademisyenin toplantılar yapması ve bu toplantılar sonrası üniversite öğrencilerine saldırılar düzenlenmesi; Anayasal hakkını kullanıp basın açıklaması yapan üniversite öğrencilerine soruşturmalar açılması ve ceza verilmesi; Rektörlüğün Emniyet ile birlikte çalışarak öğrencileri fişlemesi ve bu öğrencilerin gözaltına alınması; Rektörlük tarafından seçim dönemlerinde hükümet partisini destekleyen beyanatlar ve çalışmalar yapılması; İki yılda bir, milyonlarca lira harcanarak konut yaptırma ya da yenileme; Kentin sosyal dokusu ve hassasiyetlerini kasti bir şekilde ayrımcılığa uğratma ve infial yaratma; Rektörlük yönetiminin akademik çalışmalarda kendi ideolojilerine uymayan kısımları tahrip etmesi ve çarpıtması; Öğrencilerin dernek ve kulüp kurma gibi haklarının engellenmesi; Kürdoloji bölümüne girmeye aday öğrencilerin fişlenmesi ve bu fişlemeler nezdinde alımların yapılması; Öğrenci Güvenlik Birimlerinin öğrenciler üzerinde fiziki, sözlü ve cinsiyetçi baskıları; Üniversite çalışanlarına, bir dönem AKP hükümeti ile yakın olan bazı yapılar tarafından çıkarılan gazetelere abone olma zorunluluğu getirilmesi.”

Baluken: “Tüm bu vahim iddialardan hareketle, Bingöl Üniversitesi'ndeki baskılar, yolsuzluk iddiaları ve Rektörlük yönetiminden kaynaklı sorunların araştırılması için bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın