KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Rektör döner sermayeyi hesabına geçti!

HDP Bingöl Milletvekili Baluken, Bingöl Üniversitesi’ndeki baskı ve yolsuzluk iddialarına ilişkin Meclis Araştırması istedi. Baluken, Fizik Tedavi Merkezi’nden edinilen döner sermaye gelirinin dağıtılması yerine, rektörün hesabına geçildiğini iddia etti.

Rektör döner sermayeyi hesabına geçti!
06 MART 2015 CUMA 02:51
1
2976
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Üniversitesi'ndeki baskılar, yolsuzluk iddiaları ve rektörlük yönetiminden kaynaklı sorunların araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Meclis Araştırması açılması istemiyle önerge verdi.

Baluken, araştırma önergesinin gerekçesinde: “AKP iktidarının ‘her kente bir üniversite' söylemi adı altında geliştirdiği politikalar Bingöl ilimizde 'her aileye bir üniversite şirketi' ve 'her aileye bir karakol' biçimine dönmüş durumdadır” ifadesini kullandı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HAKKINDAKİ İDDİALAR

Baluken, araştırma önergesinde, Rektör Gıyasettin Baydaş ve üniversite yönetimiyle ilgili şu iddialara yer verdi: “Rektör Gıyasettin Baydaş'ın oğlu ve kızı başta olmak üzere Burhanettin Baydaş, Abdulvahap Baydaş, Mahmut Baydaş, Zeynep Baydaş Tuzcu ve Fatma Baydaş Caf isimli 5 akrabası Bingöl Üniversitesi'nde usulsüz bir şekilde akademik kadro yapılması; Rektör Gıyasettin Baydaş'ın oğlu Mahmut Baydaş'ın araştırma görevlisi olabilmek için yasalar gereği 2 yıl çalışması gerekirken, sadece bir gün öğretim görevlisi kadrosu ile çalışarak araştırma görevlisi yapılması ve soruşturma yürüten müfettişler nezdinde bu hukuksuzluğun kapatılması; Bingöl Ilıcalar mevkiinde yapılan Fizik Tedavi Merkezi'nden edinilen döner sermayenin gelirinin dağıtılması yerine rektörün hesabına geçilmesi; Fizik Tedavi Merkezi'nde geçen yıl ihaleye çıkarılan soyunma odaları ve dış havuzun yüksek meblağla yapılmasına rağmen bu yıl yıkılması ile kamunun zarara uğratılması; Fizik Tedavi Merkezi'nde maliyeti haksız kazanç elde etmek üzere ayarlamak için üniversitede çalışanların hayali olarak FTR Merkezi'nde çalışıyor gösterilmesi; Yüksekokul yapımı kapsamında yüklenici firmaya yüklenen 350 bin TL maliyetli bir binek aracın rektörlük makam aracı yapılması; Rektör adına uygulaması bile olmayan derslerde eğitim veriliyormuş gibi gösterilerek rektör hesabına haksız kazanç elde edilmesi; Üniversite bünyesinde yapılan ihalelerden haksız kazanç elde edilmesi, ihalelerin şartnamede belirtilen şartlara uygun olmadan yapılması; Üniversite bünyesinde hizmet veren akademisyenlere yönetim tarafından uygulanan mobbingler; Yasal olmamasına rağmen polislerin üniversite içerisinde sürekli bulunması; Okuldaki faşist gruplarla bir kısım akademisyenin toplantılar yapması ve bu toplantılar sonrası üniversite öğrencilerine saldırılar düzenlenmesi; Anayasal hakkını kullanıp basın açıklaması yapan üniversite öğrencilerine soruşturmalar açılması ve ceza verilmesi; Rektörlüğün Emniyet ile birlikte çalışarak öğrencileri fişlemesi ve bu öğrencilerin gözaltına alınması; Rektörlük tarafından seçim dönemlerinde hükümet partisini destekleyen beyanatlar ve çalışmalar yapılması; İki yılda bir, milyonlarca lira harcanarak konut yaptırma ya da yenileme; Kentin sosyal dokusu ve hassasiyetlerini kasti bir şekilde ayrımcılığa uğratma ve infial yaratma; Rektörlük yönetiminin akademik çalışmalarda kendi ideolojilerine uymayan kısımları tahrip etmesi ve çarpıtması; Öğrencilerin dernek ve kulüp kurma gibi haklarının engellenmesi; Kürdoloji bölümüne girmeye aday öğrencilerin fişlenmesi ve bu fişlemeler nezdinde alımların yapılması; Öğrenci Güvenlik Birimlerinin öğrenciler üzerinde fiziki, sözlü ve cinsiyetçi baskıları; Üniversite çalışanlarına, bir dönem AKP hükümeti ile yakın olan bazı yapılar tarafından çıkarılan gazetelere abone olma zorunluluğu getirilmesi.”

Baluken: “Tüm bu vahim iddialardan hareketle, Bingöl Üniversitesi'ndeki baskılar, yolsuzluk iddiaları ve Rektörlük yönetiminden kaynaklı sorunların araştırılması için bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın