KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2025 Pazar
°C

Rektörlerden 'milli irade' çağrısı

Bingöl, Yüzüncü Yıl, Hakkâri ve Siirt üniversitelerinin rektörleri, yaptıkları ortak açıklama ile son günlerdeki olaylara dikkati çekerek “milli irade” çağrısında bulundular.

Rektörlerden `milli irade` çağrısı
03 ŞUBAT 2014 PAZARTESİ 07:29
0
1725
0
AA aa

Bingöl, Yüzüncü Yıl, Hakkâri ve Siirt üniversitelerinin rektörleri, yaptıkları ortak açıklama ile "milli irade" çağrısı yaptı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ın imzasıyla yapılan ortak açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu ve her vatandaşın zararına olan uluslararası boyutlu sorunların çözüm yerinin, milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu ifade edildi.

Bunun dışındaki çabalara itibar edilmemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu günden bu yana ülke içinde ve dışında birçok gailelerle uğraştığı belirtildi.

Açıklamada, son zamanlarda yaşanan sıkıntıların en büyük sebebinin, ülkenin kadim geçmişi ve yer aldığı coğrafyanın hassasiyeti olduğuna işaret edilerek: “Tarih boyunca, ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmasına rağmen yüce milletimiz, cihanşümul asaleti ve irfanıyla bütün tuzakları bertaraf etmesini bilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugüne kadar en büyük zararı, milli iradeye yapılan müdahalelerden gördüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimizin emaneti olan milli iradeye sahip çıkıldığı sürece ülkemiz daha güçlü demokrasiye ve ekonomiye sahip olacak ve uluslararası saygınlığı daha da artacaktır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına zarar veren, milletimizin iradesine ipotek koyan, demokrasimizi tehlikeye düşüren, devletimizi ve milletimizi uluslararası alanda itibarsızlaştıran her türlü eyleme saygın bir duruşla karşı çıkmanın milli bir görev olduğuna inanıyoruz." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.08.2025
20:05
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, yakın tarihlerde aralarında husumet oluşan üç aileyi barıştırdı. Ataoğlu: 'Kalpten kalbe uzanan bu köprüde selamı büyüttük, kardeşliği yeniden inşa ettik.'
01.08.2025
20:04
Bingöl`de apartman yangını
Bingöl'de apartman yangını
Bingöl'de apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
31.07.2025
20:54
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Son virajı aşıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda su problemini Bingöl gündeminden tümüyle kaldırmış, halkımıza kesintisiz su aktarımını sağlamış olacağız' dedi. Başkan Arıkan, bundan sonrası için de önemli mesajlar verdi!
31.07.2025
20:50
Bakan Yumaklı Bingöl`e geliyor
Bakan Yumaklı Bingöl'e geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e geliyor. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle de toplantı yapacak.
31.07.2025
20:10
Bingöl`de odunluk yangını korkuttu!
Bingöl'de odunluk yangını korkuttu!
İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle alevler eve sıçramadan söndürüldü.
31.07.2025
20:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından3 ayrı noktada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın