KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Rektörlük binası meb'den

Milli Eğitim Bakanlığı, aralarında Bingöl Üniversitesi'nin de bulunduğu toplam 12 Üniversiteye Rektörlük ve Fakülte binası kuracağını duyurdu.

Rektörlük binası meb`den
22 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 21:59
0
1597
0
AA aa
Projeye ilişkin açıklama yapan MEB Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Abdussamet Arslan, bakanlığın okul öncesi eğitimden üniversite eğitiminin sonuna kadar Anayasal olarak sorumlu olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde tüm illerde en az birer üniversite bulunduğunu anımsatan Arslan, ''Bu devlet üniversiteleri durduk yere açılmadı. Geçmiş dönemde, komşu üniversitelerin gözetiminde ve onlara bağlı olarak açılmış olan fakülteler vardı'' dedi.

Yeni açılan üniversitelere duyulan ihtiyacı anlatan Arslan, üniversite açılmasına bir yerden başlanılması gerektiğini, eksiklerin zamanla giderileceğini belirtti. Arslan, üniversitelerin bulundukları bölgeye, kültür ve ilim adına, vatandaşına, sosyal hayatına bir şeyler katacağına inandıklarını söyledi.


''7 REKTÖRLÜK, 5 FAKÜLTE BİNASI''


Bu projenin, MEB'in İMKB ile imzaladığı protokol çerçevesinde yapılacağını belirten Arslan, ''Biz Türkiye genelinde bu okulları yapalım derken, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir talimatı oldu. İmkanı olmayan yeni üniversitelere Bakanlık bünyesinde bir şey yapın dedi. Biz de İMKB protokolünü uygun gördük'' diye konuştu.

Yeni kurulan üniversiteler arasında ihtiyacı bulunan 12 üniversite tespit ettiklerini belirten Arslan, projelerin 5'inin fakülte binası, 7'sinin rektörlük binası olduğunu söyledi. Bakanlık olarak bu binaları yapmak ve üniversitelerin hizmetine sunmak için bu projeye başladıklarını anlatan Arslan, şöyle devam etti:

''Burada hareket noktamız şu oldu. Biz bu işte uzman olan arkadaşlarımızı, müşavirlerimizi gönderdik. İlde inceleme yaptırdık. İlin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir mimari tespit etmelerini istedik. Bu doğrultuda mimari projelerini hazırlattık. İhale dosyaları hazırlandı, ihaleye çıkıyoruz.

Kış mevsiminde çalışmanın mümkün olduğu yerlerde binalar 2009 yılında, kışın uzun sürdüğü yerlerde ise 2010 yılında teslim edilebilecek. Biz bunların dışında üniversitelerimize şu şekilde de destek oluyoruz. Mevcut üniversitelerimiz eğer yeni fakülte açacaklarında bina bulamadıklarında ve bizim de kullanmadığımız bina var ise o binaları onlara geçici olarak tahsis ediyoruz. Denizli Üniversitesinden, Bursa Uludağ Üniversitesinden bugünlerde gelen talepler var.''

PROJEDEKİ ÜNİVERSİTELER

Yeni kurulan üniversitelerin henüz bir kimlik kazanmadıklarını ve bu yıldan itibaren bu üniversitelerin bir tüzel kişiliği olacağını belirten Arslan, bu üniversitelerin ayrı bütçelerinin olacağını, bundan sonra kendi binalarını kendilerinin yapacağını söyledi. Projenin uygulanacağı üniversiteler şunlar:

''Adıyaman Üniversitesi, Osmaniye Korkutata Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Karaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi.''
 




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın