KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Resmi kutlama şehir stadyumunda yapıldı

Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın seslendirdiği türküler eşliğinde halaylar çeken öğrenciler, stadyumu düğün alayına çevirdi.

Resmi kutlama şehir stadyumunda yapıldı
22 MART 2007 PERŞEMBE 11:52
0
1360
0
AA aa
Dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz Bayramı, Bingöl'de de renkli görüntülere sahne oldu. Bingöl valiliği'nce düzenlenen Şehir Stadyumu'nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde öğrenciler hem yarıştı hem de eğlendi.
Saat 13.00'da Vali Vehbi Avuç'un öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resmi kutlama programı Bingöl Lisesi tarih Öğretmeni Fırat Atan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Atan; “En eski Türk bayramı olan Nevruz, Türkler aracılığıyla Avrasya'ya yayılmıştır. Eski Doğu geleneklerinin devamı olarak yaşamıştır. Çin kaynaklarına dayanarak Hunların milattan yüzlerce yıl önceleri 21 Mart'ta hazır yemeklerle kıra çıktıklarını, bahar şenlikleri yaptıklarını, bugün Nevruz kutlamalarındaki geleneklerin o zamanda da yer aldığını biliyoruz. Aynı gelenekler, Hunlardan sonra Uygurlarda da görülmüş ve bugüne kadar uzanmıştır.  Çağdaş Uygur resminde Uygurların Nevruz kutlamalarını temsil eden tablolar yapılmıştır. Nevruz'u İran geleneğine bağlayan Firdevsi'nin Şehnamesi ve diğer kaynaklar yanıltıcıdır. Çünkü Nevruz hakkındaki bilgiler orada XI. yüzyıldan itibaren görülür. Milâttan önceki yıllarda Nevruz hakkında İran metinlerinde herhangi bir iz ve kayıt yoktur. Ancak Hunlarda bu kayıtlar mevcuttur. Nizamü'l-Mülk de XI. yüzyıl yazarı olarak Siyasetnâme adlı eserinde bu bayramdan söz eder. Bu bayramın aynı zamanda yılbaşı olduğunu belirterek Nevruz geleneklerini anlatır. Aynı zamanın yazarlarından Kaşgarlı Mahmut da Divân-ı Lügati't-Türk'te Türklerde yıl başlangıcının Nevruz olduğunu ifade eder. Ayrıca, 12 Hayvanlı Türk Takvimi'nin başlangıcının da 21 Mart olduğu bilinmektedir” şeklinde bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından ‘Yumurta Tokuşturma Seremonisi' ve akabinde öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi.
Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sosyal ve sportif yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin dağıtıldığı program, Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın sahne almasıyla renklendi.
Seslendirdiği bir birinden hareketli türkülerle öğrencileri halaya davet eden Polat, öğrenciler arasına katılarak halay çekmeyi de ihmal etmedi. Yakaladıkları fırsatı iyi değerlen öğrenciler, gönüllerince oynayıp eğlendiler.
Halkoyunları gösterisinin ardından ateş valsı yapıldı. İzci gruplarının seslendirdiği izci marşının ardından ateş üzerinden atlayışlar yapıldı. Öğrencilerin ve kurum müdürlerinin atladığı ateşin üzerinden son olarak Vali Avuç atladı.
Kutlamalara, Vali Vehbi Avuç, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkan Vekili İlhami Bingöl, İl Jandarma Komutanı Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın