KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Rice: sınırda çatışma yardımcı olmaz

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak sınırında Türk ordusunun hareketliliğine ilişkin, “Öyle ya da böyle, o sınırda daha fazla çatışma, Irak'ın istikrarına yardım etmeyecek, ancak biz Türklerle gerçekten çok, çok çok yakın çalışıyoruz” dedi.

Rice: sınırda çatışma yardımcı olmaz
02 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 19:13
0
1034
0
AA aa
WASHINGTON - Madrid'e giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rice, Irak sınırına Türk ordusunun asker yığdığının belirtilip, ABD'nin endişeli olup olmadığının sorulması üzerine, “Kuzey Irak'taki durumla ilgili Türklerle bütün seviyelerde kapsamlı görüşmelerde bulunuyoruz. PKK'nın, Türkiye'ye karşı terörist saldırılar için Irak topraklarını kullanmamasını istiyoruz ve bu konuda çok endişeliyiz” diye konuştu.
PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atanan Emekli Orgeneral Joe Ralston'ın ilke olarak tek sorumluluğunun PKK konusunda Türklerle çalışmak olduğunu vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı, ABD, Irak ve Türkiye arasında bu meseleyle başa çıkmak için bir koordinasyon mekanizmasının kurulduğunu hatırlattı.

Bu çalışmaları devam ettirip genişleteceklerini söyleyen Rice, geçen hafta Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile telefonda görüştüğüne işaret etti ve “Bu problem konusunda sık temasımız var ve PKK'yı terörist bir örgüt olarak değerlendiriyoruz. Irak topraklarının terörist faaliyetler için kullanılmasına izin verilmemesinin herkesin sorumluluğu olduğunu anlıyoruz. Bu, çok uzun bir süredir devam ediyor. Irak'taki mevcut durum yeni bir şey değil ancak biz çok ciddiye alıyoruz ve Türklerle temaslarımız da çok kapsamlı” dedi.

ABD'nin Türkiye'yi, kuzey Irak'a operasyon yapmaması yönünde uyarıp uyarmadığının sorulması üzerine de Rice, “Biz Türkiye ile sadece bu durumla başa çıkmak üzere çalışıyoruz. Öyle ya da böyle, o sınırda daha fazla çatışma Irak'ın istikrarına yardım etmeyecek. Ancak biz Türklerle gerçekten çok, çok çok yakın çalışıyoruz” diye konuştu.

CASEY: OLAĞANDIŞI HAREKETLİLİK YOK
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey de Türkiye'nin Kuzey Irak sınırındaki hareketliliğinde olağandışı bir şey olmadığını yineledi.

Casey, “İki gün önce, Türk ordusunun sınırdaki faaliyetlerinde olağandışı bir şey olmadığını, bunun rutin olduğunu söylemiştiniz. Son 48 saat içinde bu görüşünüzü değiştiren bir şey oldu mu” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

Tom Casey, “Bizim anladığımız, bir süredir sınırın içinde ve çevresinde terörizm karşıtı operasyonlar düzenledikleridir. Geçen hafta olan da benim anladığım kadarıyla bunun bir parçası. Bildiğim kadarıyla bunlardan daha farklı bir şey olarak görülmüyor” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın