KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Riskli yapılar yıkılıyor

Bingöl’de afet riski altında bulunan yapılar, yapılan denetimlerin ardından yıktırılıyor. Tespiti yapılan 960 riskli yapıdan 552’si yıktırıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 853 riskli yapı hak sahibine 422 Bin TL kira yardımı yapıldı.

Riskli yapılar yıkılıyor
10 MART 2016 PERŞEMBE 06:38
0
2623
0
AA aa

 Bingöl'de afet riski altında bulunan yapılar, “alan ve yapı bazlı çalışmalar kapsamında” dönüştürülüyor. Alan bazlı çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü, Belediye, İl Özel İdaresi ve TOKİ işbirliğiyle, yapı bazlı çalışmalar ise Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde sürdürülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Türkiye geneli riskli yapılara yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Bingöl'de 960 riskli yapı tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü Şubat ayı faaliyet raporuna göre, tespiti yapılan riskli yapılardan 955 âdeti onaylandı.

552 RİSKLİ YAPI YIKTIRILDI

Çalışmalar kapsamında işlemleri tamamlanan 552 riskli yapı yıktırıldı.  Riskli alan ve rezerv yapı alanı tespit edilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, malik ve kiracılara 422 Bin TL kira yardımı, faiz desteği sağlandı.

Öte yandan Nisan 2014 ile Kasım 2014 tarihleri arasında riskli yapılarda ikamet eden anlaşma yoluyla tahliye edilen yapıların sahipleri ve kiracı olarak ikamet edenlere yönelik 512 bin 975 TL kira yardımı yapıldı.

KİĞI DEPREMİ

Şubat ayı faaliyet raporunda, Kiğı'da meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremin ardından yapılan çalışmalara da yer verildi.

Raporda, “Bingöl İli Kiğı ilçesi Açıkgüney Köyü merkezi ve civarında meydana gelen 5,3 şiddetinde ki depremde oluşan hasarların tespit edilmesi için müdürlüğümüz ve İl afet Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde ön hasar tespitleri yapılmış, Elazığ, Erzurum, Muş ve müdürlüğümüz ve İl afet Acil Durum Müdürlüğünün teknik elemanlarından oluşan ekipler görevlendirilerek kesin hasar tespitleri yapılarak tamamlanmıştır” denildi.

REZERV ARSA ÇALIŞMALARI

Raporda, merkez ve ilçelere bağlı köylerde yapılan rezerv yapı arsalarına yönelik bilgilere de yer verildi. Kuruca'da rezerv arsa için hak sahipliklerinin tamamlandığı, imzalatılan evrakların bakanlığa gönderildiği kaydedilen raporda, “Çeltiksuyu'nda yeni yerleşim yeri olarak değerlendirilmesi düşünülen alanla ilgili defterdarlık olumsuz görüş bildirmiştir. Yolçatı'da rezerv arsa satışları için hak sahipliği çalışmaları devam etmektedir. Karlıova ilçesinde; Kümbette rezerv arsa satışları yapıldı yatırım programına teklif edildi. Yeniköy'de rezerv arsa satışları yapıldı. Yatırım programına teklif edildi. Viranşehir'de hak sahipliği çalışmaları bitirildi. MİK imzalatılıp bakanlığa gönderilecek. Kaynak'da kurum görüşleri istendi. Tüm kurumlardan olumlu görüş gelmesi halinde tahsisi istenecek. Tuzluca'da mal müdürlüğünden yeni yerleşim yerinin tahsisi istendi. Göynük'de hak sahipliği çalışmaları bitirildi. MİK imzalatılıp bakanlığa gönderilecek. Ek-18 ve ekleri Bakanlığa gönderildi. Yayladere ilçesinde; Sürmelikoçda İmar planları ve imara esas jeolojik-jeoteknik raporu bakanlığa gönderildi. Bakanlığımız talimatı ile parselasyon işlemlerine geçilmiştir. Çayağzında yeni yerleşim yeri için Yayladere Kaymakamlığı davalık olduğu nedeniyle olumsuz görüş bildirmiştir. Yedisu ilçesinde; Ayanoğluda Yeni yerleşim yerinin Bakanlığımız adına tahsisi istenmiş ancak her hangi bir bilgi ve belge gönderilmemiştir.”

İSKÂN ÇALIŞMALARI

2015 yılı için 5543 sayılı İskan Yasası gereği; Bingöl ili Karlıova ilçesi Viranşehir, Kümbet, Yeniköy, Taşlıçay, Kalencik köyleri ve Merkeze bağlı Kuruca köyünde iskan hizmetleri kapsamında Bingöl ili Karlıova ilçesi Viranşehir (1.137.750,00 TL), Kümbet (1.650.000,00 TL), Yeniköy (1.407.360,00 TL), Taşlıçay (11.721.540,00 TL), Merkeze bağlı Kuruca köyünde (2.787.740,00 TL) Kumgeçit Köyü (5.818.555,00 TL) Aşağı Yağmurlu (1.368.000,00 TL) iskan hizmetleri kapsamında konut inşaatları devam etmektedir. İskân hizmetleri kapsamında toplam 25.890.945,00 TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca 2014-2015 yılına ait Karlıova-Viranşehir Köyünde 21 adet, Karlıova-Kümbet Köyünde 43 adet, Merkeze bağlı Kumgeçit Köyünde 105 adet konut Karlıova-Aşağı Yağmurlu Köyünde 24 adet Karlıova-Taşlıçay Köyünde 77 adet konut inşaatı tamamlanmış olup hak sahibi ailelere teslim edilmiştir. Kurum görüşleri ile ilgili gelen yazılara gerekli cevaplar verilmiştir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın