KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Riskli yapılar yıkılıyor

Bingöl’de afet riski altında bulunan yapılar, yapılan denetimlerin ardından yıktırılıyor. Tespiti yapılan 960 riskli yapıdan 552’si yıktırıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 853 riskli yapı hak sahibine 422 Bin TL kira yardımı yapıldı.

Riskli yapılar yıkılıyor
10 MART 2016 PERŞEMBE 06:38
0
2509
0
AA aa

 Bingöl'de afet riski altında bulunan yapılar, “alan ve yapı bazlı çalışmalar kapsamında” dönüştürülüyor. Alan bazlı çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü, Belediye, İl Özel İdaresi ve TOKİ işbirliğiyle, yapı bazlı çalışmalar ise Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde sürdürülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Türkiye geneli riskli yapılara yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Bingöl'de 960 riskli yapı tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü Şubat ayı faaliyet raporuna göre, tespiti yapılan riskli yapılardan 955 âdeti onaylandı.

552 RİSKLİ YAPI YIKTIRILDI

Çalışmalar kapsamında işlemleri tamamlanan 552 riskli yapı yıktırıldı.  Riskli alan ve rezerv yapı alanı tespit edilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, malik ve kiracılara 422 Bin TL kira yardımı, faiz desteği sağlandı.

Öte yandan Nisan 2014 ile Kasım 2014 tarihleri arasında riskli yapılarda ikamet eden anlaşma yoluyla tahliye edilen yapıların sahipleri ve kiracı olarak ikamet edenlere yönelik 512 bin 975 TL kira yardımı yapıldı.

KİĞI DEPREMİ

Şubat ayı faaliyet raporunda, Kiğı'da meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremin ardından yapılan çalışmalara da yer verildi.

Raporda, “Bingöl İli Kiğı ilçesi Açıkgüney Köyü merkezi ve civarında meydana gelen 5,3 şiddetinde ki depremde oluşan hasarların tespit edilmesi için müdürlüğümüz ve İl afet Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde ön hasar tespitleri yapılmış, Elazığ, Erzurum, Muş ve müdürlüğümüz ve İl afet Acil Durum Müdürlüğünün teknik elemanlarından oluşan ekipler görevlendirilerek kesin hasar tespitleri yapılarak tamamlanmıştır” denildi.

REZERV ARSA ÇALIŞMALARI

Raporda, merkez ve ilçelere bağlı köylerde yapılan rezerv yapı arsalarına yönelik bilgilere de yer verildi. Kuruca'da rezerv arsa için hak sahipliklerinin tamamlandığı, imzalatılan evrakların bakanlığa gönderildiği kaydedilen raporda, “Çeltiksuyu'nda yeni yerleşim yeri olarak değerlendirilmesi düşünülen alanla ilgili defterdarlık olumsuz görüş bildirmiştir. Yolçatı'da rezerv arsa satışları için hak sahipliği çalışmaları devam etmektedir. Karlıova ilçesinde; Kümbette rezerv arsa satışları yapıldı yatırım programına teklif edildi. Yeniköy'de rezerv arsa satışları yapıldı. Yatırım programına teklif edildi. Viranşehir'de hak sahipliği çalışmaları bitirildi. MİK imzalatılıp bakanlığa gönderilecek. Kaynak'da kurum görüşleri istendi. Tüm kurumlardan olumlu görüş gelmesi halinde tahsisi istenecek. Tuzluca'da mal müdürlüğünden yeni yerleşim yerinin tahsisi istendi. Göynük'de hak sahipliği çalışmaları bitirildi. MİK imzalatılıp bakanlığa gönderilecek. Ek-18 ve ekleri Bakanlığa gönderildi. Yayladere ilçesinde; Sürmelikoçda İmar planları ve imara esas jeolojik-jeoteknik raporu bakanlığa gönderildi. Bakanlığımız talimatı ile parselasyon işlemlerine geçilmiştir. Çayağzında yeni yerleşim yeri için Yayladere Kaymakamlığı davalık olduğu nedeniyle olumsuz görüş bildirmiştir. Yedisu ilçesinde; Ayanoğluda Yeni yerleşim yerinin Bakanlığımız adına tahsisi istenmiş ancak her hangi bir bilgi ve belge gönderilmemiştir.”

İSKÂN ÇALIŞMALARI

2015 yılı için 5543 sayılı İskan Yasası gereği; Bingöl ili Karlıova ilçesi Viranşehir, Kümbet, Yeniköy, Taşlıçay, Kalencik köyleri ve Merkeze bağlı Kuruca köyünde iskan hizmetleri kapsamında Bingöl ili Karlıova ilçesi Viranşehir (1.137.750,00 TL), Kümbet (1.650.000,00 TL), Yeniköy (1.407.360,00 TL), Taşlıçay (11.721.540,00 TL), Merkeze bağlı Kuruca köyünde (2.787.740,00 TL) Kumgeçit Köyü (5.818.555,00 TL) Aşağı Yağmurlu (1.368.000,00 TL) iskan hizmetleri kapsamında konut inşaatları devam etmektedir. İskân hizmetleri kapsamında toplam 25.890.945,00 TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca 2014-2015 yılına ait Karlıova-Viranşehir Köyünde 21 adet, Karlıova-Kümbet Köyünde 43 adet, Merkeze bağlı Kumgeçit Köyünde 105 adet konut Karlıova-Aşağı Yağmurlu Köyünde 24 adet Karlıova-Taşlıçay Köyünde 77 adet konut inşaatı tamamlanmış olup hak sahibi ailelere teslim edilmiştir. Kurum görüşleri ile ilgili gelen yazılara gerekli cevaplar verilmiştir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın