KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Roboski'yi unutmayacağız, unutturmayacağız

Baluken: “Genel Kurmay Başkanını, Hava Kuvvetleri Komutanı görevden alması gerekirken ödüllendiriyorsa ortada ciddi düzeyde bir suçun olduğunu hepimiz öngörebiliriz” dedi.

Roboski`yi unutmayacağız, unutturmayacağız
29 ARALIK 2012 CUMARTESİ 07:37
0
1877
4
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği düzenledikleri basın açıklamasıyla Roboski katliamını kınadılar.

Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen basın açıklamasına BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Mehmetcan İnce, Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmail Koç ve çok sayıda partili, sendika ve dernek üyesi katıldı.

‘Katil Erdoğan', ‘katil devlet hesap verecek' ve ‘katil Erdoğan hesap verecek' sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Roboski katliamında hayatını kaybeden 34 vatandaşın tek tek isimleri okundu, kalabalık da ‘burada' diye karşılık verdi.

YURTSEVER: “BİZ AFFETSEK ALLAH AFFETMEZ”

Roboski'nin katliam olduğunu vurgulayan BDP İl Başkanı Yurtsever: “Roboski'de yapılan katliamı biz affetsek de Allah affetmeyecek” dedi.

Katliamın yapıldığı gün meydanlara çıktıklarını belirten BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Bu meydanda Roboski'de yapılan katliamı bütün bir dünyaya haykırdık. Roboski'deki katliamın takipçisi olacağımızı hesabını mutlaka soracağımızı Bingöl meydanın da bütün kamuoyuna duyurmuştuk. Aradan bir yıl geçti bugün yine Bingöl meydanındayız. Bugün savaş uçaklarıyla paramparça edilen Kürt çocuklarının katledişinin birinci yıl dünümü. Bugün parçalanmış çocuk cenazelerini dağlarda taşların arasında arayan anaların gözyaşı döktüğü katliamın birinci yıl dönümü. Bugün tarihi katliamlarla dolu olan bir halkın atom çağında, kuantım çağında 21. Yüzyılda tekrar bir katliamla kahredilişinin birinci yıl dönümü. Bugün bir tarafta katledilen çocuklarımızın cenazeleri henüz yerdeyken bütün dünya basını canlı yayınlarla olayı verirken başbakanından talimat gelmediği için orada yaşanan katliamı bile vermeyen medya utancının birinci yıl dönümü. Bugün hepsi çocuk yaşta toprağa düşmüş bedenleriyle çocuğumuzun acısı yüreğimizdeyken dansözlü, içkili lümpen yılbaşı partilerinde göbek atıp acımıza bile saygısızlık gösteren vicdansızlığı gördüğümüzün birinci yıl dönümü. Bugün göstermiş olduğumuz duyarlılıkla ilgili öncelikle ben genel merkezimiz adına şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BALUKEN: “ROBOSKİYİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Aradan geçen bir yıla rağmen bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı Roboski katliamının açığa çıkması için bırakın yapması gerekenleri yapmayı, yapmaması gereken ne varsa onların hepsini yaptı” diyen Baluken: “Burada birlikte toplandığımız günün hemen ertesinde başbakan Tayip Erdoğan, Genel Kurman Başkanına ‘başarılı bir operasyon yaptınız, size teşekkür ederim' dedi. Tayip Erdoğan'ın teşekkürünün hemen akabinde henüz bir hafta geçmemişken bu ülkenin içişleri bakanı; onlar zaten kaçakçılardı, onlar PKK ile ilişki içerisindeydiler, biz onları öldürmesek de onları alıp yargılayacaktık, her şekilde infaz edecektik dedi. Bu ülkenin iktidar partisi ilk hafta içerisinde Roboski'deki gerçekleri gizlemek için bütün soruşturmalara gizlilik kararı koydu. Roboski'de yaşanan gerçekler halkımızdan kamuoyundan saklansın diye orada yaşananlarla ilgili dosyaların tek bir cümlesinin bile dışarıda tartışılmasına müsaade etmedi. Bu kadar katliamı yapanları büyük bir gizlilik içerisinde koruyan zihniyet, koruyan AKP hükümeti tam tersine o katliamda kardeşinin kaybetmiş, ablasını kaybetmiş, dayısını kaybetmiş Roboskili aileler hakkında soruşturma başlattı. Roboski'den her aileden bireyleri cezaevine göndererek Roboski halkına ve Kürt halkına ikinci bir kez gözdağı vermeye çalıştı. Bugüne kadar AKP'nin bu soruşturmayı kamuoyundan saklamak için halkın gözü önünden saklamak için yapmış olduğu tüm hamlelere karşı halkımız da gerekli olan cevabı verdi. Roboski'yi asla unutmayacağız, unutturmayacağız dedi. Roboski Kürt halkının onudur, onurumuza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Roboski'nin katili Erdoğan'dır”

Baluken: “Bugüne kadar bu katliamla ilgili sorumluluğu olan, bu katliamı yapan elinin kolunu sallayarak dışarıda dolaşan bütün katillerin tek bir ifadeye bile çağrılmadığı bir hukuk skandalını birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan Roboski'deki her genci cezaevine göndereceksin, bir tarafta katillere bir ifade vermeyi bile yasaklayacak bir gizlilik içerisinde bu işi götüreceksin. Bugün aradan bir yıl geçmesine rağmen AKP hükümeti hala Roboski'de yaşananları halkın gözünden kaçırmak için, kamuoyundan saklamak için Roboski'ye gidişleri yasaklamaya çalışıyor. Bugün Cizre'de, Botan'da, Hakkâri'de, Uludere'de her yerde yine OHAL görüntüleri vardı. Bunun da bir amacı vardı Roboski'de yaşananlar halkın gözünden saklansın, dünyanın gözünden saklansın diye çabaladılar. Ama Kürt halkı her yerde bu yasakçı barikatların hepsini altüst etti ve bugün Roboski'de bütün dünyaya Kürt halkının onurunun Roboski'de olduğunu haykırdı. Bir yıl önce Genel Kurmay Başkanına teşekkür eden başbakan, bir ay öncede bu katliamın sorumlusu olan Hava Kuvvetleri Komutanına da üstün hizmet madalyası takmıştı. Adeta “bu işi çok iyi yaptınız, bu çocukları çok iyi katlettiniz” diye önüne gelen bütün katillere, sorumluluğu olan bütün yetkililere hizmet madalyası ödülleri vermiştir. Roboski'yle ilgili ilk gün bizim bu meydanda sorduğumuz sorular netti, bugüne aynı soruları net bir şekilde soruyoruz. Bu soruların cevabında eğer ibreler kimi gösteriyorsa Roboski'nin katili de bilin ki odur. Şimdi ilk günde buradan sormuştuk. Roboski'de istihbaratı veren kimdi? Gelen istihbaratla İHA'larla görevlileri izleyen kimdi? Bu uçaklardaki görüntülerle Ankara'da bir yerlere danışıp katliam emrini veren kimdi? Roboski'de katliam emrini alıp savaş uçaklarından bombayı yağdıran düğmeye basanlar kimdi? Roboski'de bugüne kadar bu çocukların katliamını gerçekleştirenleri hukuk skandalı içerisinde saklamaya çalışan kimdir? Eğer bu soruların cevabı açığa çıkarsa Roboski katliamı da aydınlanmış olacak. Biz bu soruların cevabını biliyoruz. Bu sorunun cevabını en büyük korkuyu yaşayanların gözlerine bakın anlarsınız. Bugün Roboski değince ruh hali değişen, dünyası değişen, ses tonu değişen, bu ülkedeki sorumlu kimse Roboski'nin katili de bilin ki odur. Herhalde bu ülkenin başbakanın dan bahsettiğimi herkes takdir eder. Bugüne kadar bu katliamı ortaya çıkarmamasının sebebi de kendi taşıdığı bu sorumluluktan dolayıdır. Kendi vermiş olduğu bu emirden dolayıdır. Genel Kurmay Başkanını, Hava Kuvvetleri Komutanını eğer görevden alması gerekirken ödüllendiriyorsa ortada ciddi düzeyde bir suçun olduğunu hepimiz öngörebiliriz. Eğer Genel Kurmay Başkanını görevden alırsa, Hava Kuvvetleri Komutanını görevden alırsa “benim katliamda vermiş olduğum emirleri ortaya çıkarır” korkusunun ta kendisidir”

“Kürt halkı bu katliam açığa çıkıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürecektir”

Komisyon raporlarında emrin Başbakan'dan verildiğini iddia eden Baluken: “TBMM'de, Parlamentoda Roboski soruşturması yürüten bir alt komisyon kuruldu. Bu alt komisyon bugüne kadar bir yıldır tıpkı hukuk skandalı olan soruşturmalar gibi bütün süreci kamuoyundan saklayarak büyük bir gizlilik içerisinde yürüttü. Ama o komisyona gelen bir belge var ki Bingöl halkıyla biz onu paylaşmak istiyoruz. O belgenin sahibi Genel Kurmay Başkanlığı, Genel Kurmay Başkanlığının gönderdiği belgede şöyle yazıyor: Roboski'deki operasyon bir sıcak takip neticesinde değil, bir sınır ötesi operasyonun kararıyla gerçekleştirilmiştir diyor. Sıcak takibin emri Genel Kurmay başkanlığından, ama sınır ötesi operasyonun katliam emri bizzat hükümetin en tepesinde ki başbakanın kendisinden alınır. Bugün meclis raporlarına geçen bu gerçeği saklamaya çalışanların yaşadığı korkuyu bilmesi gerekiyor. Bu korkunun tek bir sebebi var; Kürt halkı bu katliam açığa çıkıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürecektir. Roboski'nin katilleri, bu katliamın sorumluları halkın önünde tarihin önünde, adaletin önünde hesap verinceye kadar Kürt halkı bu mücadeleye sahip çıkacaktır. Bu katliamı yapanların tamamı uluslararası ceza mahkemelerinde, savaş mahkemelerinde Lahey Adalet Divanında yargılanana kadar halkımız bu mücadeleyi vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kalabalık, slogan atarak dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hüseyin dag (@Misafir_11359)
31 Aralık 2012 Pazartesi 00:01
alltta yazilanlar aci bir durum gercekten hala da gercekleri inkar etme cabalari ve sacma sapan seylerle hakliyiz biz yazilari üzüyor insani , bu arkadaslarinda cabni yanar o zaman anlarlar ; gerci sirtlarini kime dayadiklarini bilmiyrz
sedat dağ (@Misafir_11326)
29 Aralık 2012 Cumartesi 23:18
memleketi bulandırıyorsun idris baluken millet vekilisin sana bir şey olmaz ama gençliği bitirdin sen yuh
enis yisr (@Misafir_11322)
29 Aralık 2012 Cumartesi 22:38
Fasist bir partisiniz 33sehit, yakinzamanda 10polis 9 asker bunlar kurutsun kaninizi. Diyarbakirdan otobuslere doldurup bingol halkini dovdurmek icin getirdiginiz diyarbakirlilar kurutsun kaninizi. Sizinnlanet teror orgutunuz olmasaydi oralarda o gariban insanlar olur muydu? Sebebi sizsiniz hain.....
azlı baylas (@Misafir_11307)
29 Aralık 2012 Cumartesi 10:16
bende bingöldeki bomayı unutursam kalbim korusun idiris baluken ve yandaşları alın size en iyi cevp.uluderedeki ölenlere allah rahmet eylesin.bdp yede alaah sizi tez zamanda islah etsin diyorum.bingölde ölenler can değilmi baluken ve yandaşları size sesleniyorum biraz vicdan olsun sizde be allah tan korkun tek taraflı davranıyorsunuz
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın