KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Rögar kapaklarına dikkat!

Üstyapı çalışmaları kapsamında açık bırakılan ve yol seviyesinden yüksek halde bulunan rögar kapakları ve çukurlar, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Duruma sitem eden sürücüler, açık bırakılan rögar kapaklarına çözüm bulunmasını istedi.

Rögar kapaklarına dikkat!
20 AĞUSTOS 2014 ÇARŞAMBA 20:14
0
1722
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan üstyapı çalışmaları şehrin muhtelif yerlerinde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında reglaj çalışması yapılan yollarda, rögar kapakları yol seviyesinin üzerine çıktı. Üstü açık ve önünde uyarı levhası bulunmayan rögar kapakları, sürücüler için tehlike oluşturuyor.

AŞAĞI ÇARŞIYA İNEN YOL TUZAK DOLU

Üstyapı çalışmaları kapsamında Yenişehir Karakolu güzergâhından Aşağı Çarşı'ya inen yolda reglaj çalışması yapıldı. Yolda bulunan rögarlar yol seviyesinin üzerine çıkınca sürücülerin tepkisine neden oldu. Herhangi bir tedbirin alınmadığı yol ortasındaki rögar kapaklarını fark eden sürücüler, rögarlardan kaçmak için direksiyonu aniden kırmak zorunda kalıyorlar. Bu durumun kaza riskini arttırdığını belirten sürücüler, bu halde olan yollarda uyarı levhaları konulmasını istedi.

Sürücüler, rögar kapakları yüzünden araçların lastiklerinin patlayabileceğini ve trafik kazalarının yaşanabileceğini belirterek: “Rögar kapakları yüzünden araçlar kontrolden çıkabilir, trafik kazaları yaşanabilir. Belediye yetkililerinin burada olası bir kazayı önlemek için gerekli tedbirleri bir an evvel alması lazım. Rögarların etrafını uyarıcı tabela veya başka tedbirlerle çevrilmelidir” dedi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise: “Biz gün içinde sürekli bu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Gelen araçlar rögar kapaklarını görünce aniden manevra yapıyorlar. Bu durumda hem biz yayaların hem de araç sürücülerinin hayatını tehlikeye sokuyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Duruma ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Belediyesi ise, üstyapı çalışmaları kapsamında yolda reglaj çalışması yapıldığını belirtti. Açıklamada: “Rögar kapakları toprak kapatmasın diye biraz açık bırakılıyor. Şikâyet üzerine belirtilen yere kontrol amaçlı bir ekip gönderildi” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın