KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Ruh sağlığı hastaları'dan emek sergisi

Bingöl Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar tarafından yapılan el işi ürünleri, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ruh sağlığı hastaları`dan emek sergisi
19 HAZİRAN 2014 PERŞEMBE 22:02
0
2160
0
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde açılan el sanatları serginin açılışına, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Bingöl İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Akif Güler, Bingöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Heybet Semur, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmanı yapan Semur, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin kuruluş amacıyla ilgili bilgi aktararak: “Ruhsal sorunları olan arkadaşlarımızın, çevredeki insanlarımızın toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko-destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılması gerektiğinde evde sağlık uygulaması yapılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bedensel rahatsızlıklardan ziyade ruh sağlıklarının önemi daha da kavranmaktadır. Bu işe bütün ülkeler daha fazla zaman ve daha fazla bütçe ayırmaktadırlar. Bu konuda daha fazla insan yetiştirmektedirler. Bizim de ülkemizde Bakanlarımız tarafından 2011 yılında yayımlanan ruh sağlığı hizmetleriyle ilgili eylem planlarımız vardır. Bu eylem planında 2023 yılına kadar hedefler koyulmuştur” dedi.

Semur'dan sonra bir konuşma yapan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Doktor Ayşe Vural, Bingöl'de Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde 1 Psikiyatri Uzmanı, 2 Hemşire, 1 Psikolog, 1 veri girişi personeli 1 hizmetli ve 1 uğraşı terapi öğretmeninin çalıştığını söyledi. Merkeze 2012 yılında 12, 2013 yılında 26, 2014 yılının ilk 5 ayında 11'i kadın, 26'sı erkek olmak üzere 37 hastanın kayıt edildiğini söyledi. Bingöl Halk Eğitim Merkezi'nde görevlendirilen iş uğraşı öğretmeni eşliğinde haftanın 2 günü rölyef ve ahşap boyama kursunun düzenlendiğini ifade eden Vural: “Gün içerisinde aktivite ve diğer nedenlerle merkezimize gelen hastalara yemekhanemizden ücretsiz yemek temin edilmektedir. Kayıtlı olan ve düzenli gelmediği belirlenen hastaların merkezde ikamet edenlere hastane aracı ile ev ziyaretleri düzenlenmiştir. Kayıtlı olan 7 hastamız e KPSS sınavına girmiştir. Geçerli puanı almış olup tercihleri beklenmektedir. Haftanın bir günü hastalara grup terapisi ve sağlık eğitimi verilmektedir. Hastalarımızın merkeze düzenli gelmeleri sonucunda ürettikleri ürünlerle özgüvenleri artmış, aileleri tarafından üretken olabilecekleri somut olarak görülmüştür” dedi.

Hedeflerinin daha fazla hastaya ulaşabilmek olduğunu kaydeden Vural: “ Hastaların da taleplerini göz önünde bulundurarak, kursların çeşitliliğini ve devamlılığını sağlamak, merkezin fiziki koşullarını daha kullanılabilir hale getirmek gerekli girişimleri başlatmak, bu sergi vesilesiyle gerek biz sağlık çalışanları gerek halkımızda bu hizmet ile ilgili farkındalık oluşturulabilmektedir” diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar tarından rölyef ve ahşap boyama ile yapılan 78 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın