KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Ruhsat sorunu çözüldü

Çalışmaların aksamaması için Belediye izin kâğıdı verecek, firma çalışmayı başlatacak.

Ruhsat sorunu çözüldü
11 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 12:43
0
1735
0
AA aa
Rektörlük binası yapım çalışmalarında yaşanan ruhsat krizi çözüldü. İşin yapımını üstlenen Tumalar İnşaat Firması ile Milli Eğitim Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Çalışmaların aksamaması için Belediye izin kâğıdı verecek, firma çalışmayı başlatacak.

Gazetemiz Kent Haber'in Cuma günkü yayımında yer alan “Rektörlük binasına ruhsat engeli' başlıklı manşet haberin ardından Tumalar inşaat firması ile Milli Eğitim Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Bu görüşmelerin ardından Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da rektörlük binası inşaatı çalışmalarının aksamaması konusunda gereken desteği verdi.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Tumalar İnşaat Firması Yetkilisi Muzaffer Tuma, çalışmaların pazartesi günü yeniden başlatılacağını belirtti.

Tuma: “Rektörlük binası inşaat yapım çalışmalarının yürütülmesi için bizim ruhsat almamız gerekiyordu. Çünkü biz ruhsat almadan bu çalışmaları sürdürmüş olsaydık, ilerde büyük sıkıntılar yaşayacaktık. Bu nedenle firma olarak çalışmaları durdurmuştuk. Bu çalışmaların durdurulması belediyeyle hiçbir ilgisi yok. Yanlış bir anlaşılmanın olmasını istemiyorum. Ruhsat sorununu çözmek için Milli Eğitim Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile görüşüp sorunu çözdük. Bingöl Belediyesi bize geçici olarak çalışma izin kâğıdı verecek, ruhsat sorunu çözülünceye kadar da çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz. Belediye Başkanı Serdar Bey, bu konuda gerekli desteği veriyor. Geçmişte yaşanan imar tadilatı hatası yüzünden bu sorun yaşandı. Şuan ki belediye yönetimiyle hiçbir ilgisi yoktur. 5 günlük bir aranın ardından pazartesi günü çalışmalara yeniden başlayacağız” diye konuştu.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın