KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Ruhsat talebine 'hasarlı' yanıtı

Ruhsat almak için belediyeye giden esnafların genellikle ‘İşyerinizin bulundu yapı hasarlı' yanıtı aldığını söyleyen Ulcay: “Bir yandan ruhsat alınması isteniyor, diğer yandan hasarlı yapılarda oturulmasına izin veriliyor” dedi...

Ruhsat talebine `hasarlı` yanıtı
30 EKİM 2009 CUMA 08:14
0
1238
0
AA aa
İskân sorunun her geçen gün artığı Bingöl merkezde esnaflar, iskân sorunu yüzünden ruhsat alamıyorlar.  Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Mehmet Ulcay, yaşanan iskân sıkıntısı dolayısıyla esnafların ruhsat alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.

“İskân sorunu çözülmeli”

Bingöl Belediyesi'nin iskân konusunda ciddi bir çalışma yapması gerektiğini vurgulayan Ulcay: “Son zamanlarda belediyeye müracaat ederek işletme ruhsatı almak isteyenlere ‘o binaların iskân sorunu var' diyerek ruhsat verilmiyor. Haliyle bu durumda esnafımız mağdur ediliyor. Belediyenin bu konuda yapması gereken, tüm yasal mevzuatları kararlılıkla uygulayarak en azından ruhsat alınarak başlanılan tüm inşaatların mevzuata uygun yapılarak bitirilmesini ve iskân belgelerinin alınmasını sağlamak olmalıdır. Belediyenin bu konuda çok ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Bu çalışmalar ciddi bir maddiyat da gerektirmiyor. Depremde hasarlı binalarımız var ancak 5 yıl geçmesine rağmen ne güçlendirme yapıldı, nede yıkıldılar. Ve bu yapıda işletmecilere ruhsat verilmedi. Ruhsat için yapılan müracaatlarda belediye personellerince ‘sizin oturduğunuz yapılar hasarlı' deniliyor. Bu binalar hasarlıysa yıkılması veya güçlendirilmesi gerekmiyor mu?” dedi.

“Yaşanan iskân sorunu haksız rekabeti doğuruyor”

İskân sorunu olan yapılara elektrik, su ve benzeri hizmetlerin verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ulcay: “3194 Sayılı Kanun Madde 31'de ‘iskân belgeleri verilmeyen veya alınmayan yapılar, iskân belgelerini alana kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmaz' deniliyor. Bingöl belediye sınırları içinde bulunan yüzlerce binanın iskân belgesi yok ancak buna rağmen bu yapılara elektrik, su ve benzeri hizmetler verilmiş. Bingöl'de bir cadde üzerinde iki işyerinden biri reklâm parası, çevre temizlik vergisi, su faturası ve benzeri ödemeleri yapmıyor ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyor. Bir diğer işyeri ise bunları ödüyor ancak geciktirdiği gibi hemen ceza kesiliyor. Tüm prosedürleri yerine getiren bir esnaf, yanında iskân belgesi olmayan diğer bir esnaf ile yan yana, buda işyerleri arasında haksız rekabetin yaşanmasına meydan veriyor. Bu durum esnaflar arasında haksız bir uygulama olmaz mı?” şeklinde konuştu.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın