KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Rusya'dan venezuela'ya nükleer destek

Rusya'nın, Venezuela'nın nükleer bir santral yapımı ile ilgili planlama çalışmalarına yardım etmeyi kabul ettiği açıklandı.

Rusya`dan venezuela`ya nükleer destek
03 NİSAN 2010 CUMARTESİ 11:10
0
1310
0
AA aa

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, bir günlük resmi bir ziyaret için ülkesine gelen Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le görüşmelerinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, 'barışçıl amaçlı bir nükleer santralın ilk planlarını çizmeye hazırız' dedi. Chavez, nükleer santral yatırımının mali boyutu ve inşa sürecine ilişkin açıklama yapmadı.

Putin ise Venezuela'ya silah satmaya devam edeceklerini belirterek, 'Venezuela'nın savunma imkanlarını desteklemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz' dedi.

Rusya'nın, ek silah alımı için Venezuela'ya daha önce 2,2 milyar dolar kredi açmayı kabul ettiğini kaydeden Putin, Venezuela'nın bu krediyi henüz kullanmadığını belirtti. İki ülkenin yeni silah ticareti anlaşması görüşmelerini sürdürdüğünü belirten Chavez ise ayrıntı vermedi.

Venezuela 2005'ten bu yana Rusya'dan savaş uçakları, helikopterler ve 100 bin Kalaşnikof tüfek de dahil toplam bedeli 4 milyar doları aşan silah aldı.

Chavez, Venezuela'nın artan savunma harcamalarını ABD'nin nasıl değerlendireceği sorusunu yanıtlarken, ABD'nin ülkesine silah satılmasını engellediğini ileri sürerek, 'Yanki imparatorluğu bizim küçük bir uçak sahibi olmamızı bile istemiyor. Aslında Washington'ın ne düşündüğü umurumuzda değil. Burada Washington'a karşı ittifak kurmuyoruz' dedi. Putin ise, 'Eğer ABD Venezuela'ya silah satmak istemiyorsa bu bizim için iyi bir şeydir' dedi.

Putin, 'hedeflerinin dünyayı daha demokratik, dengeli ve çok kutuplu hale getirmek olduğunu' belirterek, bu çerçevede Venezuela ile ilişkilerinin özel bir önemi olduğunu söyledi.

Venezuela'yı Latin Amerika ile aralarında bir köprü olarak gördüklerini söyleyen Putin, ziyareti sırasında Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'le de Chavez'in başkanlık sarayında bir görüşme yaptı.

Putin ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in yakında Brezilya'yı ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

Putin'in ziyareti sırasında iki ülke yetkilileri savunma ve tarımdan hava taşımacılığı ve petrole kadar değişik alanlarda 31 anlaşma yapıldı.

Venezuela devlet petrol şirketi ile Rus şirketlerinin Venezuela'da petrol arama ve çıkarma çalışmaları için bir konsorsiyum kurması için yapılan anlaşma da Putin'in ziyareti sırasında imzalandı.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın