KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Saat başı su içilmeli

Ses tellerinin kuruması, aşınmaya neden oluyor. Su, ses tellerini nemli tutarak ortaya çıkacak zararı önlüyor.

Saat başı su içilmeli
13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:53
0
1640
0
AA aa

Uzmanlar, günde 10 bardak su içerek ses sağlığının korunabileceğini söylediler. Su içmeyi gün içerisine yaymanın faydalı olacağını ifade eden uzmanlar, saatte bir bardak su içilmesinin yararlı olacağını kaydettiler.

 
Düzenli su içmenin yanında sesi yoran davranışlardan da uzak durulmasının önemine işaret eden uzmanlar, "Gereğinden fazla yüksek tonlarda ses çıkarmaya çalışmak ve fazla konuşmak sesi yoran temel nedenler arasındadır. Örneğin, maça gidip aşırı derecede ve uzun süreyle bağırmak ses tellerinde kanamaya varan sorunlara yol açar. Bu nedenle daha az maça giden bir kişinin, sürekli maça giden fanatiklerle 90 dakika boyunca bağırması yanlıştır" dediler.
 
Ses telindeki sağlıklı olması
Bağırma yüzünden ses telinde polip oluşabileceğini dile getiren uzmanlar, sesin gereksiz yere yüksek tonlara çıkmaktan uzak durmaya özen göstermelisi gerektiğini savunarak, uzun süreli konuşmalarda da sesin düzgün kullanılması gerektiğini söylediler. Sesin her zaman kullanıldığı tonlarda kullanılması en sağlıklı olacağına işaret eden uzmanlar, akşamları eğlence yerlerine gidip gürültülü ortamda daha farklı tonda sohbet etmek sesin kısılmasına yol açar, ama bu ses kısıklığı ertesi gün ya da sonraki gün düzelir, haftada 3-4 gün aynı şekilde gürültülü ortamlara gider ve yüksek sesle konuşursanız, nodül oluşur. Genelde bu tür nodüllerin sesini çok kullanan şarkıcı ve öğretmenlerde olduğu düşünülüyor ama sesini kötü kullanan herkeste bu nodüllerin olması mümkündür" diye konuştular.
 
"Her ses kısıklığı nodüle yol açmaz"
Anne babalara da tavsiyede bulunan uzmanlar, bağırmayı alışkanlık haline getirenlerin ses tellerinde problem oluştuğunu vurgulayarak, ses kısıklığının altında daha kötü şeyler de olabileceğine işaret ettiler.
 
Ses kısıklığı iki haftayı geçmesi durumunda bir KBB uzmanına başvurulması gerektiğini kaydeden uzmanlar, bu sayede erken başlayan kanser vakalarının yakalanması mümkün olacağını belirtti.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın