KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Sabah ve atv'yi 1.5 milyar dolara satarız, tmsf bilgin ve ciner kazanır

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, satış takvimi ve yönteminin haftaya belli olacağını belirtirken, "Satıştan 1-1.5 milyar dolar gelebilir. Satış geliri Ciner'i, Bilgin'i ve TMSF'yi memnun edecek düzeyde olacak" dedi.

Sabah ve atv`yi 1.5 milyar dolara satarız, tmsf bilgin ve ciner kazanır
08 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 08:37
0
1364
0
AA aa
İhaleye Ciner'in katılamayacağını belirten Ertürk, ancak mutabakat sağlanırsa el konulan şirketlere aktardığı kaynaklar ile bazı şirketlerin Ciner'e iade edileceğini açıkladı.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'un yönetim ve denetimini devraldığı Merkez Grubu'nun ve Medya Grubu şirketlerinin satışıyla ilgili takvimin ve satış yönteminin önümüzdeki hafta netleşeceğini söyledi. TMSF, Etibank'ın hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubu'nun patronu Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin ortaya çıkmasının ardından, Bilgin ve Merkez Grubu'nun medyada faaliyet gösteren 73 şirketinin yönetim ve denetimlerini 1 Nisan'da devralmıştı. TMSF'nin Bilgin'e ait Etibank'a 2000 yılında el koymasının ardından Ciner, 2005'te Bilgin ve TMSF ile bir protokol yapıp atv ve Sabah'ı satın almıştı.

YIL BİTMEDEN SATILACAK: Reuters'e konuşan Ertürk, "Önümüzdeki hafta satış takvimiyle ilgili bir netlik sağlayacağız. Bu yıl bitmeden bu satışı sona erdirmeyi düşünüyoruz" dedi. Ertürk, "Satış gelirleriyle bütün sorunları çözebilecek bir duruma gelebileceğiz gibi gözüküyor. Bu varlıkların satış gelirlerinden hem Dinç Bilgin'in, hem Turgay Ciner'in hem bizim mutlu olduğumuz bir sonuç elde edebileceğiz gibi görünüyor. Yani üç kazanan olacak" diye konuştu.

BİLGİN'İN BORCU KAPANIR: Ertürk satıştan gelir olarak daha önce belirlenen 1-1.5 milyar dolarlık aralığın geçerli olduğunu söyledi ve "Beklentimiz, varacağımız rakamın sorunlarımızı çözmeye yeterli olacağı yönünde. Biz bunun üst sınırlarını yakalayabilme ümidindeyiz veya en azından ortasını yakalayabileceğimizin sinyalleri söz konusu" dedi. Bilgin Grubu'nun TMSF'ye Etibank'tan kaynaklanan 900 milyon dolar civarında bir borcu bulunuyor.

CİNER İHALEYE GİREMEYECEK: İhaleye Turgay Ciner'in doğrudan veya dolaylı olarak katılmasının mümkün olmadığını belirten Ertürk, anlaşmaya varılması durumunda davalardan feragat edileceğini söyledi. Bu arada Ertürk, Ciner'in devralınan şirketlere diğer şirketlerinden ya da kendi şahsi varlığından aktardığı kaynaklar varsa ve satış yöntemi olarak iktisadi bütünlük yönteminin seçilmesi durumunda olacaklar hakkında şu bilgiyi verdi: "İktisadi bütünlüğün pakete giren varlık kompozisyonunu oluşturmak bizim işimiz. Ciner ile varacağımız mutabakat bu kompozisyonunun içeriğini belirleyecek ve bunlar satışa sunulacak. Dışında kalanlar Ciner'e iade edilecek."

YABANCI YÜZDE 25'İ UNUTMASIN: Orta Avrupa, Balkanlar, ABD ve Körfez ülkelerinde faaliyet gösteren stratejik ve finansal yatırımcıların satışla ilgilendiklerini belirten Ertürk, "Yurtiçinde medya dışı yeni oyuncular da ilgi gösteriyor" dedi. Ertürk, ihaleye katılacak yabancılardan "yüzde 25'lik hisse sınırını" dikkate almalarını istedi.

Yöntem varlık ya da hisse satışı olabilir

SATIŞ takvimi, değerleme ve taraflarla müzakereyi eşzamanlı olarak götürüyoruz" diyen Ertürk, takvimle birlikte varlık satışı (iktisadi bütünlük) veya hisse satışı yöntemlerinden birinin de açıklık kazanacağını belirtti. Ertürk halen her iki yöntem için de değerleme çalışmalarının yürütüldüğünü belirtip Ciner grubunu kastederek "Bu durumda çok yakında onlarla anlaşmaya varabiliriz, bu açıdan çok fazla işimiz kalmadı diyebiliriz" dedi. Satış yöntemine alıcılardan gelecek sinyallere göre karar vereceklerini söyleyen Ertürk, Uzan grubu şirketlerinden farklı olarak burada söz konusu şirketlerle ilgili hisse satışının da olabileceğini ve tüm hisseleri satacaklarını söyledi.

atv VE SABAH AYNI PAKETTE: Varlık satışı durumunda en az iki paket hazırlanacağını belirten Ertürk, RTÜK'e göre her pakette bir televizyonun olması gerektiğini, bunlardan birinin içinde atv ve Sabah'ın, diğerinde de Kanal 1 ve bölgesel televizyonlarla durumun bağlı olarak bunların ve bazı gayrimenkullerin olabileceğini ifade etti. Ertürk hisse satışının Ciner'e iadeler açısından daha kolay olmasına karşın varlık satışında da bunun yapılabileceği mekanizmaya sahip olduklarını söyledi.

A-Tel medya grubunun satışını bekleyecek

DİNÇ Bilgin'in Medya Grubu'ndan devralınan, hazır kart sağlayıcısı A-Tel'deki yüzde 50 hissesinden yapılacak halka arz planının ATV ve Sabah satışlarını bekleyeceğini belirten Ertürk, "Halka arz çalışması başlattık ancak Medya Grubu'nun borçlarının tasfiyesi söz konusu olduğu için A-Tel'in halka arz planı medya varlıklarını satışının sonrasına kaldı" dedi.

Toprak Grubu'na eylül sonuna kadar süre tanındı

TOPRAK Grubu ile varlık satışı ve gayrimenkul satışı esasına dayalı bir çözümleme stratejisi izlediklerini, ancak bu grubun sürekli sorun ürettiğini" belirten Ahmet Ertürk, "Göztepe'de değerli bir arsaları var. Eylül sonuna kadar satmaları için süre verdik. Satarlarsa bu grupla çözüm yoluna gireriz" dedi.

Adabank ve Türkbank'ta top BDDK'da

AHMET Ertürk, BDDK'nın satışını onaylamadığı Adabank ile ekim sonuna kadar tasfiyesi planlanan Türkbank'a ilişkin şunları söyledi: "Adabank'ın yönetimi BDDK'nın elinde. BDDK bankanın kaderiyle ilgili karar vermeli. Türkbank'ta ise projemiz, lisansın BDDK tarafından yeniden canlandırılması ve marka değerini bulabileceği bir modelle satılması. Ancak, buna BDDK karar vermeli, fakat çok niyetli değil. "

3 grubun borcunu, finansör yatırımcıdan tahsil edecek

ÇAĞLAR, Zeytinoğlu ve Aksoy Grubu ile çalışmaların sonuçlandırılmak üzere olduğunu belirten Ahmet Ertürk, alacakların yabancı yatırım bankalarınca devralınmasına ve böylece TMSF'nin normal protokol süresi olan 12 yıldan çok daha erken tahsilat yapılabilmesine imkan sağlayacak bir çalışmanın yakında bu üç grup için sonuçlanacağını söyledi. Ertürk, Çukurova, Yaşar, Cıngıllıoğlu ve Süzer grubunda uygulanan bu modelin, "Borçlu grubun, bir finansal yatırımcı ile Fon'a gelerek bu finansal yatırımcıdan sağladığı kaynakla borçlarını ödemesi ve bunun karşılığında TMSF'deki varlıklarını geri alıp bunları iyileştirmesi için anlaştığı finansal yatırımcıya devretmesi" olduğunu söyledi. Ertürk aralarında Korkmaz Yiğit'in de olduğu diğer gruplarla da benzer çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın