KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Sabancı, istanbul'un elektriğine talip

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Mart'ta ihaleye çıkarılan dört elektrik dağıtım bölgesinden İstanbul (Boğaziçi Elektrik Dağıtım) dahil üç elektrik dağıtım bölgesi için şartname aldıklarını söyledi.

Sabancı, istanbul`un elektriğine talip
28 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 09:39
0
1591
0
AA aa

Hakman, bu grupta yer alan sadece Dicle Elektrik Dağıtım ile ilgilenmediklerini bildirdi. ÖİB, 18 Mart'ta verdiği ilanlarla, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) ait 3,8 milyon aboneli Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım bölgesi olan Boğaziçi Elektrik ile Dicle Elektrik, Gediz Elektrik ve Trakya Elektrik Dağıtım bölgeleri için ihaleye çıkmıştı.

 Söz konusu şirketler için ön yeterlilik başvuru tarihi 4 Mayıs, son teklif ise 22 Temmuz olarak belirlendi. ÖİB'nin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait santrallerin özelleştirilmesine yönelik süreci de değerlendiren Hakman, 'Elektrik üretimde hangi santraller için ihaleye gireceğimizi henüz tam olarak değerlendirmedik, mutlaka hepsini değerlendireceğiz.' şeklinde konuştu.

Enerjisa ve Başkent Elektrik Dağıtım'da 2010 yılı için açıkladıkları rakamların paralelinde gittiklerini ifade eden Hakman, 'Şu an için herhangi bir revizyon ihtiyacı söz konusu değil. Aynı tabloda hareket etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Enerjisa'nın ortağı olan Avusturyalı Verbund'un nükleer santral işinde yer almadığını hatırlatan Sabancı yöneticisi, şunları aktardı: 'Nükleer santral konusuna sadece Sabancı Holding olarak baktık. Şu anda nükleerde somut çalışmamız yok ama gelişmeleri izliyoruz.

Eğer kendimize uygun göreceğimiz bir yapı, bir fırsat oluşursa tekrar değerlendireceğiz. Tamamen ilgi alanımız dışında değil.'

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın