KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Sabiha gökçen limak'ın oldu

İstanbul'un uluslararası ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'e yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli bir terminalin yapılması ve işletilmesi kıyasıya bir rekabetin sonunda ihalesi gerçekleştirdi. 1 Milyar 932 Milyon € teklif veren Limak ihaleyi kazandı.

Sabiha gökçen limak`ın oldu
10 TEMMUZ 2007 SALI 10:29
0
976
0
AA aa
Dün sabah saat 10:30'da başlayan ihale maratonu gece saatlerinde 24:00'ı geçene dek devam etti. Ve 00:15'te sona eren ihaleyi 37'üncü turda Limak İnşaat- GMR Infrastructure-Malaysia Airport Holdings ortaklığı kazandı.

2001 yılında hizmete açılan Sahiha Gökçen havalimanını 20 yıl süreyle işletecek ortaklık KDV hariç ihaleyi jest artırımı ile birlikte 1 milyar 932 milyon Euro'ya kazandı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Daire Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Mete Aslan, ihaleye beş ortak girişim grubunun teklif verdiğini belirterek, "İhaleye bu kadar çok yabancı yatırımcının ilgi göstermesi ve sonuç ülkemize olan güveni gösteriyor" dedi.

Bu rakama 348 milyon Euro'luk KDV eklenince tutar 2 milyar 279 milyon Euro'yu buluyor. Bu rakama yaklaşık 400 milyon Euro'luk yatırım tutarı da eklenince ihale bedeli 2 milyar 679 milyon Euro oluyor. Bu tutar dolara çevrildiğinde 3 milyar 643 milyon dolar ediyor. Sabiha Gökçen'de oluşan bu rekor fiyat yıllık bazda 182 milyon dolar ediyor. Yatırım tutarı ve KDV dahil fiyatla Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesi Antalya ve Atatürk Havalimanı ihalesini geride bırakmış oldu. İhaleyi kazanan grubun havalimanın dış hatlar terminalinin yolcu uçuş kapasitesini 10 milyon yolcuya çıkarılması bekleniyor.

Sabiha Gökçen Havalimanının yeni dış hatlar terminal binasının ve diğer ilgili tesislerin yap-işlet-devret modeli kapsamında yapılması için, firmalardan 'uluslararası bir terminal binası yapmış veya en az üç yıl asgari 5 milyon yolcu kapasiteli bir terminali işletme' şartı aranıyordu.

ZEKAİ TUNCA DİNLEDİLER

14 saati aşan ihale sürecinde katılımcılara öğle yemeğinde şiş tavuk ikram edilirken meyve ve içecek sunuldu. İhaleye katılanlar gruplara salonda Zekai Tunca'nın parçalarından oluşan Türk sanat müziği dinletildi.

İhalede 15'inci turda rakam 1 milyar 540 milyon Euro'ya ulaştığında TAV ve Esas Holding ortaklığı çekilirken, ardından 22'inci turda 1 milyar 750 milyon Euro'da MakYol-Airport Property Management ortaklığı ihaleye veda etti. 32'inci tura gelindiğinde rakam 1 milyar 871 milyon Euro oldu ve Çukurova Grubu pes ederken son turlarda Limak ve IC Holding yarıştı. Bu arada Çelebi- Sheremetyevo International Airport Ortaklığı ile YDA İnşaat-Çinli Haikou Meilan International Airport ihalede yer almadı.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın