KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Safitürk Davası Faili Kendini Yaktı

Kiğı eski Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü şehit eden suikastın faili olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Şerif Mesutoğlu, SEGBİS odasında kendine yanıcı bir madde dökerek ateşe verdi.

Safitürk Davası Faili Kendini Yaktı
16 NİSAN 2018 PAZARTESİ 19:32
0
2614
0
AA aa

Mardin'in Derik ilçesinde belediye başkanvekili olarak görevlendirilen şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün faili olduğu gerekçesiyle Siverek cezaevinde tutuklu bulunan eski Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, mahkeme için getirildiği SEGBİS odasında kendini yaktı.

Muhammed Fatih Safitürk suikastına ilişkin açılan davanın 8'inci duruşması başladı. 8'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı dava, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklar Devran Aslan, Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Bağı, Fikret Deniz ve Vedat Erol ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Yargılanmak üzere çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklarla birlikte Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) odasına getirilen ve oradan Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna bağlanan Şerif Mesutoğlu, mahkeme heyetine önemli bir bilgi vermek için odada yalnız kalmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyetinin oy birliği ile kabul ettiği talep sonrası boşaltılan odada bulunan bir şeyi üzerine dökerek kendisini ateşe veren Mesutoğlu'nun yaklaşık olarak 40 saniye kadar yandığı ve arkasına sandalyelerin çekildiği kapının zor açılmasından dolayı kendisine geç müdahale edilebildiği belirtildi.

Çıkarılan yangına müdahale eden Ceza İnfaz Koruma memurlarının daha sonra Mesutoğlu'nu olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdığı öğrenildi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın