KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Safitürk şehit oldu

2013-2015 yılları arasında Kiğı ilçesinde kaymakamlık yapan Muhammed Fatih Safitürk (35), PKK'lılarca Mardin’in Derik İlçe Kaymakamlık binasına yaptığı saldırıda şehit düştü.

Safitürk şehit oldu
12 KASIM 2016 CUMARTESİ 00:03
0
1833
0
AA aa

Mardin'de önceki gün terör saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Fatih Safitürk, (35) dün sabah şehit oldu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdikleri saldırıda yaralanan Kaymakam Fatih Safitürk'ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı.

Fatih Safitürk, Mete Yarar'ın yaptığı bir belgeselde kameralar önüne geçmiş ve PKK terörünü anlatmıştı. Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi. Safitürk için düzenlenen törende öğretmen eşi ve oğlunun dramı vardı. Acılı eş “Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim” dedi.

Dün sabah saatlerinde gelen acı haberle dünkü terör saldırısında yaralanan Kaymakam Safitürk'ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu açıklandı.  Vali Yerlikaya Safitürk'ün Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından dün sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti.  

Safitürk, 2013-2015 yıllarında Bingöl'ün Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın