KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sağ eli, sol koluna nakledildi!

İspanya'da sıra dışı operasyonla sol eli olmayan bir hastaya felçli sağ elini naklederek ilginç bir ameliyat yapıldı.

Sağ eli, sol koluna nakledildi!
05 HAZİRAN 2007 SALI 16:06
0
1024
0
AA aa
İspanya'da sıra dışı operasyonlara imza atan cerrah Pedro Cavadas, sol eli olmayan bir hastaya felçli sağ elini naklederek bir başka ilginç ameliyat daha yaptı. İşte tıp dünyasında şaşkınlık yaratan operasyon:

Bu şaşırtıcı ameliyatta, 40 yıl önce sol elini kaybettikten sonra 3 yıl öncesinde de geçirdiği felç sonucu sağ kolunu kullanamayan 63 yaşındaki hastanın kendi sağ eli, sol koluna nakledildi.

Cavadas Vakfının mensubu ve doktor Cavadas'ın kız kardeşi Virginia Cavadas, "Hasta hiçbir şey yapamıyordu ve her şey için yardıma ihtiyacı vardı. Doktor Pedro Cavadas da, bir donör bulmaktansa sağ elini, sol el yapmayı akıl etti" diye konuştu.

Donörün nakil yapılacakla aynı kişi olduğu bu tip oto-nakillerde,
hastaya doku uyuşmazlığı nedeniyle bir tedavi uygulanması gerekmiyor ve başarı oranı daha yüksek oluyor.

Ancak bu operasyonda Doktor Cavadas basit bir nakil yerine, elin tüm yapısını değiştirmek ve sağ elin eklemlerinin sol önkolla uyumlu hale gelebilmesi için kemikler ve tendonlar üzerinde çok zor bir çalışma yapmak zorunda kaldı.

Valencia Virgen del Consuelo hastanesinde 29 nisanda yapılan ve 13 saatten fazla süren bu operasyon sırasında ünlü cerrah ve ekibi, pratik ve nedenler ve olumsuz bir estetik etki yaratmaması amacıyla hastanın başparmağının yerini de değiştirdiler.

Operasyonun üzerinde bir ay geçtikten sonra hastanın mutlu olduğu ve elini oynatabildiği belirtildi. İspanyol doktor, geçen yıl sonunda ülkede ilk çift el nakli yapan cerrah oldu.

VATAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın