KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2025 Salı
°C

Sağlık çalışanlarına ikinci faz aşılama başladı

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde aşının ilk fazı uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci fazların yapılmasına Bingöl'de başlandı.

Sağlık çalışanlarına ikinci faz aşılama başladı
11 ŞUBAT 2021 PERŞEMBE 17:10
2
1745
0
AA aa

Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yürütülen aşılama kapsamında, 14 Ocak'tan yapılan ilk fazın ardından ikinci faz aşılanma başladı. Aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozlar yapılmaya başlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. Kent genelinde görevli yaklaşık 4 bin sağlık çalışanı için ikinci faz aşılanma başladı.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli sağlıkçılar sabah mesaisiyle aşı olmaya başlarken, eş zamanlı olarak riskli gruplardaki vatandaşların da ikinci doz aşılanması yapılacak.

14 Ocak'tan itibaren 4 bine yakın sağlık çalışanının aşılandırmasının yapıldığını belirten Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Aşı Koordinatörü Nebahat Aydın, ikinci dozların başladığını söyledi.

Aydın, “Bildiğiniz gibi 14 Ocak'ta ilk aşılanma başlamıştı ve 4 bine yakın sağlık çalışanını aşılandırmıştık. 28 günlük süreç bitti ikinci dozlar başladı. Sağlıkçı arkadaşlarım bugün de hep birlikte aşılarımızı olmaya başladık. Tabi ki yaşlı vatandaşlarımız da bu aşılanmaya gönüllü ve gelmeye devam ediyorlar. Hatta dün yaşlı bir amcaya çok üzüldüm. Arkadaşlarımın hepsi öldü deyince ben çok duygulandım. Hem duygusal hem yorucu ama biz yılmadık, yılmayacağız. Ülkemiz için vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

28 günlük süreçte herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadıklarını söyleyen Doktor İbrahim Büçke ise “14 Ocak'ta aşılama programımız başladı. Biz de Sağlık Bakanı'mızdan hemen sonra aşılarımızı olduk. Bu 28 günlük süreçte herhangi bir yan etki gelişmedi. Lokal ağrılar dışında herhangi bir sorun olmadı. Bugün de sağlık çalışanlarının ikinci doz aşıları başladı. Umarım bu aşı faydalı olur ve eski günlerimize geri döneriz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bingöl'de şuana kadar 5 bin 164 kişiye aşı yapıldığı öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
17:33
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Bingöl Engelliler Platformu kuruluyor
Yapılacak ilk toplantıda kuruluş amacının açıklanıp ve yönetimin kurulacağı, platform sözcüsünün ilan edilip çalışmalara hızla başlanacağı vurgulandı.
05.05.2025
16:39
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
Aile hekimliğinde ikamet güncellemesi!
İkamet ve kayıt adresi farklı olanlar dikkat: Aile hekimi kaydınız değişebilir. Sağlık Bakanlığı, 6 Mayıs'tan itibaren aile hekimi ile ikamet adresi farklı olan vatandaşların kayıtlarını otomatik olarak güncelleyecek. Yeni sistem ilçeler için değil iller bazında olacak. 1 ay içinde e devlet ya da e nabız üzerinden başvurursanız eski aile hekiminize dönebileceksiniz.
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın