KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınadı

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darp edildiğini belirterek, yaşanan olayları kınadı.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınadı
29 MART 2018 PERŞEMBE 23:46
0
2066
1
AA aa

Ülke genelinde son günlerde artış gösteren şiddet olaylarına bir tepkide İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu'dan geldi.

Sağlık çalışanlarına karşı artan şiddete dikkat çeken Gündoğdu, yazılı bir açıklama yaparak yaşanan olayları kınadı.

‘Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz' diyen Gündoğdu; “İlimizde son günlerde can kurtarmaya çalışan sağlık çalışanları darp edilmiştir. Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan her türlü kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz. Her ne nedenle gerçekleşirse gerçekleşsin sağlık çalışanına karşı uygulanan hiçbir şiddeti ise asla kabul edemeyiz “dedi.

“Kendini bilmezlerin davranışları sağlık çalışanların hizmet aşkını arttıracaktır”

Hizmet etmenin bu kutsal mesleğin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti; “Sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla sık karşılaşmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerinde şiddet günümüzde gittikçe artmakta ve sağlık personelleri şiddet açısından risk altında bulunmaktadır. Onlar kendi sorunlarını bir kenara koyarak bir an önce hastaya, yaralıya müdahale etmek için olağanüstü çaba sarf ederken, yaşam ile ölüm arasında yaşama uzanan ellere saldırmak neden?  İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan korkunç şiddet olayları bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Şu kesinlikle bilinmelidir ki sağlık çalışanlarını bu kendini bilmezlerin davranışları, sağlık çalışanlarının hizmet aşkına zarar vermeyecek, daha da artıracaktır. Hizmet etmek; kutsal mesleğimizin bir parçasıdır. İlimize yakışmayan bu üzüntülü olayların son bulmasını diliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24340)
30 Mart 2018 Cuma 22:04
sayın müdürüm ya sağlıkçıların halka yaptıklarına bir sözünüz olmalı örneğin koruma zırhının arkasına saklanıp insan yerine konulmayan hasta ve hasta yakınlarının sorunlarına nasıl bakılmalı adaletin terazisini daresiz salalıyoruz bu doğru değildir hak ALLAHın kendisidir hakı üstün tutmanız farz olmalı
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
19.10.2025
16:46
Bingöl`de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Bingöl'de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından toplanıldı.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın